We begonnen de dag lekker rustig aan. We skypten even met Anouk, de oma's en Miriam in Nederland en met Joris in China. Fijn om te horen dat alles goed gaat bij allebei de kids. Daarna aten we een lekker gebakken eitje op ons terrasje. Het was intussen al lekker weer, dus de korte broeken konden weer aan. De was die we intussen verzameld hadden brachten we weg om door onze gastvrouw gewassen te worden. Wat een luxe.
Dou Canada & Amerika 2016
12 augustus 2016
Na ons late ontbijtje gingen we op weg naar het Pacific Rim National Park. Dit nationale park ligt aan zee, tussen de plaatsjes Ucluelet en Tofino in. Als eerste liepen we de Rainforest Trail. Dit eiland heeft op deze plek namelijk een heus regenwoud. De trail gaat over boardwalks en bruggetjes en is zo aangelegd dat de natuur ongestoord zijn gang kan gaan. Wat was het hier groen. Overal enorme bomen, begroeid met mos. Grote varens en af en toe een stroompje water. Heel erg mooi. Na drie kwartier waren we weer terug bij de auto.
Op naar de volgende trail, naar Combers Beach. Ook deze trail ging weer via boardwalks door het bos en eindigde op een mooi breed strand. In zee lagen grote rotspartijden waar het water tegenaan beukte. Het was net eb aan het worden en overal hing nog nevel boven het water en het strand. Het zonnetje scheen lekker. Wat een heerlijk weer voor een dagje op de stranden hier.
Na deze trail dronken we wat. Wat zijn we blij met onze koeltas die we de eerste dag gekocht hebben. Hierna reden we verder om de trail bij Schooner Beach te lopen. Ook nu weer via boardwalks door het bos met af en toe een flinke stijging en daling. Aan het einde moesten we even over wat boomstammen klimmen om op het prachtige strand te komen. Meteen zagen we een jonge Bald Eagle overvliegen en in een hoge boom landen. Hij was nog helemaal bruin, zonder de kenmerkende witte kop. Het was intussen helemaal eb geworden. Het bijzondere van dit strand is dat bij eb een eilandje voor de kust helemaal droog komt te liggen en je er zo naar toe kunt lopen. Dit deden wij natuurlijk ook. We wilden kijken of we in de drooggevallen getijdepoeltjes zeesterren en zeeanemonen konden zien liggen. Helaas geen zeesterren, maar wel mooie groene zeeannemoen, krabbetjes en kleine visjes. We klauterden hier een tijdje over de rotsen en liepen toen de trail weer terug naar de auto.
We reden verder naar het plaatsje Tofino. Daar gingen we eten bij een pub aan een haventje. Onder ons zagen we hoe de vis werd schoongemaakt. Boven in de pub at Anne een lekkere salade met verse tonijn en Erik een hamburger. Terwijl we zaten te eten zagen we weer twee Bald Eagles overvliegen en in een boom neerstrijken op een eilandje aan de overkant van het water.
Op de terugweg stopten we nog even bij Long Beach. Dit is een enorm lang zandstrand, met een flinke golfslag. Dit strand is dan ook heel populair bij de surfers. Vandaag was de golfslag wat minder. Het is ook zon mooi weer. Er waren dan ook weinig surfers. Wel heel veel familie's die lekker een dagje naar het strand waren.

Terug bij de cabin lagen onze kleren alweer netjes gewassen en gedroogd klaar. Erik ging alle foto's en filmpjes op de harde schijf zetten en Anne liep nog even naar beneden naar het water. Wat is het toch mooi hier. Straks maken we een lekkere pan spaghetti en wie weet gaan we nog even in de hottub. Morgen gaan we weer verder, op weg naar Victoria.