Met alweer een uur extra tijdsverschil, omdat we gisteren de tijdgrens gepasseerd waren, waren we ook vanochend al weer vroeg wakker. Zo kwam het dat we om zeven uur alweer met Nederland aan het appen waren. Intussen vlogen de kolibries buiten weer af en aan. Onze gastvrouw was al bezig met ons ontbijt en wat voor ontbijt. We kregen toast met gebakken eieren. Er was yoghurt en een grote schaal met verse fruitsalade. We kregen daarbij een lekker glas sap en koffie en thee. Een goed begin van de dag dus. Onze gastvrouw vertelde dat ze 74 jaar was en alleen in de zomer haar kamers verhuurd. In de winter reist ze heel Europa door naar familie en vrienden. Wat een leuke overnachting hebben we hier gehad.

Nadat we we een stukje verderop getankt hadden en wat te lunchen hadden gekocht bij de supermarkt gingen we op weg naar Whistler. Een lange tocht door de bergen. We gingen in totaal vijfeneenhalf uur via slingerwegen met af een toe een dorpje of een verdwaalde boerderij. We kwamen voorbij het ene na het andere mooie meer en langs een woest stromende rivier. Een mooie weg, maar wel lang.
Dou Canada & Amerika 2016
9 augustus 2016
Na twee uur stopten we in het plaatsje Lilloouet. Daar aten we bij een restaurantje een lekkere kop soep. We reden weer verder totdat we bij wegwerkzaamheden moesten stoppen. Er stond al een hele rij auto's en we hadden al snel door dat het wel eens een tijdje kon duren. We stapten uit de auto en gingen op het randje van de afrastering lekker onze broodjes opeten. De andere automobilisten en motorrijders volgden al snel ons voorbeeld. Toch nog best gezellig zo. Na een half uur mochten we weer doorrijden.
Anderhalf uur later kwamen we aan bij de Joffre Lakes. Via een bospad liepen we naar het eerste van drie meren. Alweer een prachtig blauw meer, midden tussen de bossen. De tocht naar het tweede meer zou minimaal twee uur heen duren en dan weer terug. Dit sloegen we maar over. Maar goed ook, want even later begon het te regenen.
Toen we bij Whistler aankwamen was het net weer gestopt met regenen, maar het was nog behoorlijk bewolkt. Jammer, want we hadden nog de Peak to Peak Gondola willen nemen. Met dit weer had dat geen zin. We checkten in bij het Aava Whistler hotel. We kregen een mooie ruime kamer en relaxten nog even wat voordat we het centrum in gingen. Ons hotel ligt aan de rand van het centrum. Ideaal dus.
Wat een gezellig plaatsje is Whistler. Overal winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. We liepen nog even langs de skihelling die in de zomer gebruikt  wordt door mountainbikers. Heel apart. Je ziet een gondeltje met fietsen omhoog gaan en dan in de volgende de fietsers zelf. De mountainbikers komen op dit punt met een noodgang weer van de berg af. Je moet maar durven.
We liepen naar de Olympische ringen die hier in 2010 zijn neergezet . Natuurlijk wilden we hiermee nog even op de foto. Terug bij het hotel namen we weer de auto richting het voormalig Olympisch park. Op de weg hier naar toe zitten vaak beren, maar helaas regende het net weer en besloten de beren om lekker warm in hun hol te blijven zitten. Misschien proberen we het morgenochtend nog een keer.
Later liepen weer het centrum in om bij de Keg te gaan eten. Dit restaurant was ons in Banff ook goed bevallen. Erik at weer een heerlijke steak en Anne een lekker stukje zalm.  Natuurlijk met een lekker biertje en wijntje er bij. Toen we buiten kwamen was het inmiddels donker geworden en waren het plaatsje en de Olympische ringen mooi verlicht. Nu weer even het verslag maken en dan morgen via de mooie Sea to Sky Highway naar de ferry om ons over te laten zetten naar Vancouver Island. Wat gaan de dagen toch weer snel, maar wat genieten we.