We zijn alweer een paar dagen thuis. Toch maar even nog een verslag maken van de terugreis. We hadden alweer een goede kamer met een fijn bed en we sliepen dan ook weer als een roosje. We hadden alle tijd, dus deden we het lekker rustig aan. De koffers hadden we op de boot al gepakt en we stopten er de laatste spulletjes bij. Beneden in het restaurant gingen we ontbijten. Allebei een stevig ontbijt, want dit kon wel eens de enige fastoenlijke maaltijd zijn voorlopig.

Daarna gingen we in de lobby van het hotel nog even skypen met het thuisfront. Hier deed de wifi het namelijk beter dan op de kamer. Geen straf, want hier zaten we gezellig bij de open haard met om ons heen alle dieren die in Alaska voorkomen. Zelfs een enorme bruine beer en een ijsbeer, maar die stonden achter glas en waren moeilijk te fotograferen.
Dou Canada & Amerika 2016
25,26 augustus 2016
Om 11.00 uur moesten we uitchecken. We haalden de koffers van de kamer en om 11.30 uur konden we met de hotelshuttle mee naar het vliegveld. Dit was vlakbij en we waren er dan ook zo. We konden meteen onze koffers kwijt en we hadden geluk. Omdat we zo vroeg waren lukte het nog om op de eerste lange vlucht plaatsen te krijgen bij de nooduitgang. We dronken nog wat en gingen toen door de douane. We moesten bij een tafeltje even ons paspoort laten zien en daar ging ook meteen onze handbagage door de scan. Allemaal heel relaxed.

Voorbij de douane keken we nog wat bij de winkeltjes en een enorme opgezette Moose. De restaurantjes stelden niet zo veel voor en voor het eerst deze vakantie haalden we wat te eten bij de Mac Donalds. Ook best lekker voor een keer. Op dit vliegveld kwamen we ook voor het eerst sinds weken weer Nederlanders tegen. De meesten kwamen terug van een rondreis door Alaska. Een half uur te laat konden we boarden en toen bleek dat er zelfs niemand naast Erik kwam te zitten. We zaten dus lekker ruim en konden bijna languit gaan liggen. Ondanks dat sliepen we bijna niet.
Zes uur later kwamen we aan in Reijkjavik. Het was daar zwaarbewolkt, dus deze keer geen mooi uitzicht. We hadden nog veertig minuten voordat we weer zouden gaan boarden, maar wijsgeworden door de heenvlucht haastten we ons deze keer niet en maar goed ook. We hadden ook nu weer een uur vertraging. Drieeneenhalf uur later landden we op Schiphol. Hier was het wel mooi weer en we hadden dan ook een mooi uitzicht van bovenaf.
Helaas moesten we ruim drie kwartier wachten op onze bagage en toen nog eens drie kwartier op de shuttle die ons terug bracht naar de auto. Gelukkig zat het verkeer onderweg naar huis wel mee en tegen half vijf kwamen we weer in Eindhoven. We haalden meteen een lekker friet speciaal en daarna ging de eerste was in de wasmachine.

Intussen zijjn we alweer een paar dagen verder. We moeten nog erg wennen aan het tijdverschil van tien uur. Het grootste tijdverschil dat we ooit gehad hebben. We krijgen op de raarste momenten slaap en honger of juist niet. Maar dat was het helemaal waard. Wat hebben we een prachtige reis gehad. We hebben ontzettend genoten. Maar goed dat we dit reisverlag hebben om alles nog eens terug te kijken. We hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan. Zoveel leuke overnachtingsplekken gehad en heel erg veel geluk gehad met het weer. We hadden een geweldig auto voor de rondreis en als kers op de taart een geweldige cruise door het mooie Alaska. Een reis om nooit meer te vergeten.