Om 7.30 uur vanmorgen meerden we aan in Juneau, de hoofdstad van Alaska. Dit konden we voor op de boot weer goed zien. Op ons gemak gingen we weer lekker ontbijten. We hoefden ons pas om half tien te melden voor onze tour van vandaag. Vanaf deck zeven liepen we via een loopplank de boot af om ons te melden bij de bus. Terwijl we door Juneau reden vertelde de chauffeur / gids ons van alles over wat we onderweg zagen. We reden op een weg die best wel druk was. Grappig om te weten dat die weg uiteindelijk gewoon stopt. Juneau is namelijk niet per land bereikbaar. Alles hier, dus ook de auto's en zelfs onze bus is per boot hierheen gebracht. We zagen nog verschillende Bald Eagles op lantarenpalen zitten. Deze komen hier erg veel voor.

We gingen naar de Mendanhall Glacier en zagen deze met zijn mooie blauwe kleur al van verre liggen. Bij de Glacier zelf kregen we 2,5 uur de de tijd. We liepen de Nugget Falls trail van twee mijl tot vlak bij de gletsjer. Hier zagen we ook weer een enorme waterval naar beneden kletteren. Wat een plaatje weer, samen met de mooie blauwe gletsjer. We konden tot vlakbij de waterval komen. Je kon de waterspray goed voelen. We bleven een tijdje staan kijken, voordat we weer verder gingen.
Dou Canada & Amerika 2016
20 augustus 2016
We liepen het hele stuk weer naar beneden en gingen toen de Steep Creek trail wandelen. Hier zitten normaal gesproken veel beren. Dit komt omdat hier de zalmen tegen de stroom op zwemmen en zo door de beren uit het water gepikt kunnen worden. Helaas niet toen wij er waren. Wel zagen we de rode zalmen tegen een stroom in zwemmen en af en toe springen.
We werden met de bus weer terug naar het schip gebracht. Intussen was het alweer tijd voor de lunch. Die aten we in het buffetrestaurant op. We gingen weer van boord en namen een stukje verderop de Mount Robert Tramway. Onderweg en bovenaan zagen we onze boot en Juneau goed liggen. Bovenaan konden we ook naar een Bald Eagle gaan kijken die niet meer kan vliegen en hier opgevangen wordt. Van dichtbij zie je pas goed hoe groot zo'n beest is en wat een enorme klauwen en snavel hij heeft.
Via alweer een souvenirwinkel kwamen we bij een aantal trails. Wij liepen de kortste en al snel kwamen we bij een uitkijkpunt uit. Ook hier hadden we weer goed zicht op onze boot en op Juneau. Toen we hier stonden te kijken zagen we een flink aantal Bald Eagles voorbij vliegen. Helaas steeds te ver weg voor een goede foto. We liepen de trail weer verder en hadden steeds weer een ander uitzicht op de bergen. Wat was het hier ook weer mooi. De jassen konden we intussen uittrekken, zo'n lekker weer was het geworden. Later hoorde we dat het de eerste zonnige dag in was na 50 dagen regen. Na een half uur waren we weer bij het stationnetje en namen we de tramway terug naar beneden.
Daar liepen we via de vele souvenierswinkeltjes en juwliers naar de Red Dog Saloon. Een begrip hier. Deze kroeg bestaat al sinds de tijd dat hier nog veel naar goud gezocht werd. Een echte saloon zoals je die in cowboyfilms ziet. Compleet met klapdeuren, zaagsel op de grond en overal opgezette dieren. De serveersters dragen kleding uit die tijd en aan de muur hangen geweren en pistolen, waarvan een die vroeger van Wyatt Erp zou zijn geweest. Er zat een cowboy te zingen en op zijn gitaar te spelen. We bleven even luisteren en dronken intussen weer een lekker biertje uit Alaska van de tap.
Hierna liep Anne terug naar de boot waar ze nog lekker een uurtje bij het zwembad in de zon ging liggen. Erik ging nog een keer met de tramway omhoog om Bald Eagles te fotograferen. Deze keer lukte dat wel goed.
Om acht uur gingen we naar het restaurant. Deze keer kwamen we aan een tafel van negen personen terecht. Een aantal Amerikanen, twee Canadezen en wij. Het eten, het bier en de wijn waren lekker en intussen hadden we gezellige gesprekken met onze tafelgenoten. We gingen dan ook pas twee uur later weer van tafel. We keken nog even bij de show van vanavond en daarna gingen we de foto's van vandaag weer uitzoeken. Tijdens het avondeten was ons schip weer uitgevaren. Vannacht varen we richting Skagway. Als het goed is komen we daar rond 7.30 uur morgenvroeg aan.