Vanacht schommelde de boot nog steeds behoorlijk en dat zou de hele dag zo blijven. We sliepen lekker uit.en we waren zelfs te laat voor het ontbijt. Daarom bestelden we maar een ontbijtje via de roomservice en we haalden er een lekkere koffie latte bij. Dit aten en dronken we op de kamer op en daarna ging Anne naar het theater. Daar gaven de chef kok, de chef pattiserie en de maitre de hotel een grappige show. Na afloop mocht je een kijkje achter de schermen nemen in de keukens. Hiervoor moest je door het restaurant en daarachter een roltrap af. Wat een gigantische keukens, met voor alle onderdelen een eigen gedeelte. Je kreeg ook een lijst mee met de enorme hoeveelheden die er hier per week doorheen gaan. Alles wordt zelf gemaakt. Broodjes, toetjes, gebak, pasta's, sauzen en noem maar op. Ook stonden hier alle figuren op een rij die deze week uitgesneden waren uit groente en fruit. Leuk om dit alles even gezien te hebben.
Dou Canada & Amerika 2016
23 augustus 2016
We kochten nog even 15 minuten internet. Skypen of een whatsapp gesprek lukte helaas niet. Wel lukte het om nog even vlug de site van afgelopen dagen online te zetten. Intussen was het alweer tijd voor de lunch. Deze aten we weer in het buffet restaurant. We deden nog mee met een wedstrijdje in een van de bars en dronken nog een lekkere Denali red ale. Daarna pakten we op ons gemak onze koffers in om die na het avondeten op de gang te zetten. Ze worden dan morgen voor ons van boord gehaald en in de terminal neergezet. We hielden een trolley achter met de spullen voor morgenvroeg.

Om half vijf kwamen we in een gebied waar normaal vaak walvissen gezien worden. We gingen op het voordek kijken, maar daar waaiden we bijna weg. Het was ontzettend mistig en het regende al de hele dag. Er viel zelfs af en toe een sneeuwvlok. Zelfs de naturalist die steeds verslag doet vanaf dit dek ging naar binnen. Ook wij gingen bij het buffetrestaurant door de grote ramen kijken. Om half zes kwamen we aan bij College Fjord. Dit moet een prachtig gebied zijn met overal watervallen en gletsjers, maar wij zagen er helaas niet veel van. Alleen af en toe een stuk van een gletsjer als we er dicht genoeg bij vaarden. Jammer, maar niets aan te doen. Wij mopperen niet. We hebben al drie weken lang geluk gehad met het weer. We konden bij het restaurant ook naar buiten en maakten toch nog een paar foto's. Intussen aten we meteen ook ons avondeten. Het was vanavond Mongolische avond en we lieten een lekker bord noedels voor ons wokken.
De boot vaarde intussen dicht naar een grote gletsjer toe. Deze gingen we toch nog maar even op het voordek bekijken tussen de regen en sneeuwvlokken door. Daarna hingen we onze jassen te drogen op de kamer en gingen we voor de laatste keer een lekker toetje eten.
We liepen nog een laatste keer wat rond op het schip en gingen daarna naar het theater. We hadden afgelopen week al een voorronde gezien van de Voice of the Ocean en vanavond was de finale. Compleet met Voice stoelen die echt konden draaien. Er waren nog best wat deelnemers bij die echt konden zingen. Een van de juryleden was de kapitein van het schip zelf. Erg leuk gedaan. Hierna hielden we het voor gezien. Het schip komt vannacht aan in Whittier en voor morgenvroeg hebben we een tijd gekregen om van boord te gaan, om 6.40 uur al. Dat wordt weer een vroegertje als we ook nog willen ontbijten. We hebben het in ieder geval heel erg naar onze zin gehad op deze cruise en weer ontzettend veel mooie dingen gezien.