Vanmorgen eerst even Hertz gebeld over wat we met de kapotte band moesten doen. Hij past namelijk niet op de plek van de reserveband en ook niet samen met onze spullen achter in de auto. We kregen de keus om hem te laten maken of heel de auto om te komen ruilen. Die keuze was zo gemaakt met een bandencentrum in de buurt. Terwijl Anne de spullen weer inpakte ging Erik de band laten repareren. Dit ging allemaal zo snel dat we al vroeg weer op pad waren naar de ferrry in Swartz Bay. We hadden eigenlijk de ferry van 11.00 uur gererserveerd, maar we konden al met die van 10.00 uur mee. Aan boord kochten we weer een lekkere beker koffie en die dronken we op het bovendek op. Intussen hadden we mooi zicht op de vele eilanden waar we tussendoor vaarden. Een veel mooiere route dan de vorige oversteek.
Dou Canada & Amerika 2016
15 augustus 2016
Na anderhalf uur kwamen we aan in Tsawassen net onder Vancouver. Wat een drukte hier en wat een verschil met de rest van de route. Voordat we Vancouver inreden stopten we bij een grote mall in Burnaby, de Mall Metropolis at Metrotown. Hier aten we eerst een lekker broodje van de Subway bij de Foodcourt. Daarna liepen we op ons gemak langs de winkels. We konden lang niet zo goed slagen als normaal in Amerika, maar dat wisten we eigenlijk al van te voren.

Na ons bezoek aan de mall reden we naar Vancouver. Al snel zagen we de hoge gebouwen van downtown Vancouver al liggen. Ons hotel staat midden op Robson Street. De bekendste straat van Vancouver. We kregen meteen een upgrade naar een mooie kamer op de 23e verdieping. Het bleek een hoekkamer te zijn met overal ramen en een balkon. We hebben hier prachig uitzicht over Vancouver en het water.
Nadat we onze spullen boven hadden gebracht gingen we nog even wandelen over Robson Street en ook hier gingen we wat winkeljes in en uit. Vlakbij het hotel zat een Earls en omdat we daar gisteren zo lekker hadden gegeten deden we dat vanavond weer. We namen er een biertje en een sangria bij en ook deze keer smaakte alles weer prima. Toen we terug kwamen op de kamer was het al schemerig aan het worden en overal gingen de lampjes aan. Het uitzicht was nu misschien nog wel mooier. Hier houden we het wel weer twee nachten uit.