Vanochtend was het helaas nog steeds bewolkt. De Peak to Peak Gondola sloegen we dus maar over. In plaats daar van gingen we in het dorpje lekker op een terrasje ontbijten. Erik gebakken eieren met bacon en Anne pannekoeken. Veel te veel, maar wel erg lekker. Hierna reden we weer de weg naar het Olympisch park. Vandaag geen regen, maar helaas ook weer geen beren te zien. Bij het Olympisch park zagen we als eerste de Olympische skischans. Wat een hoogte. Knap dat ze daar vanaf durven. Achter de schans lag het voormalig olympisch cross country terrein.
Dou Canada & Amerika 2016
10 augustus 2016
We maakten een paar foto's bij de Olympische ringen en de mascotte van de Olympische spelen van 2010. Een stuk verderop was de biathlon baan. Hier waren sporters op een soort lange skilers aan het oefenen. Wij mochten zelf ook schieten. Eerst op gaten zo groot als een cd. Dat ging ons goed af. We schoten beiden alle vlakken raak. Daarna nog een keer, maar nu op doelen zo groot als een golfbal. Dat viel nog niet mee. Toch lukte het Anne om een keer raak te schieten.
We reden weer terug en stopten net voorbij het Olympisch park bij de Alexander Falls. Weer een erg mooie waterval. Hij lag direct aan de parkeerplaats, dus we hoefden er niet eens voor te wandelen. Na een paar foto's reden we weer richting de Sea to Sky highway.
Deze weg gaat van Whistler naar Vancouver. Al snel kwamen we bij de Brandywine Falls. Ook hier hoefden we niet ver voor te lopen. Ook alweer zo mooi.
Op een gegeven moment zagen we aan onze rechterkant steeds het water omringd door bergen. Een heel mooi gezicht. We stopten nog bij de Shannon Falls. Deze mooie waterval stort niet naar beneden, maar stroomt over rotsen naar beneden. Weer een heel ander soort waterval. We hebben nu heel veel watervallen gezien, maar ze gaan nog steeds niet vervelen. Ze zijn telkens toch net weer anders.
Doordat we vanmorgen de gondola niet konden doen waren we veel vroeger dan gepland bij de ferry in Horseshoe Bay naar Vancouver Island. Het was pas twee uur en we hadden gereserveerd voor half zes. We mochten in de standby line gaan staan en we hadden geluk. We mochten al met de ferry van tien over drie mee naar Nanaimo. Al snel vertrok de boot en we haalden een lekker broodje, Starbucks koffie en cola en namen dat mee op het bovendek. Intussen brak de zon door. We gingen dan ook na onze lunch lekker in het zonnetje zitten.
Na twee uur vaarden we Nanaimo binnen. Al snel waren we van de boot af en reden we door Nanaimo naar onze bed and breakfast, Bev & Sandys place. We logeerden in hun tuinhuisje. Alweer zo'n leuk huisje met een kleine veranda en eigen tuintje. Heel netjes, met alles er op en er aan. Ook stond alles voor ons ontbijt voor morgenvroeg al in de koelkast.
Van Bev kregen we de tip om naar het haventje van Nanaimo te gaan. Toen we daar in de buurt kwamen zagen we zes vliegtuigjes in formatie vliegen. Er bleek een luchtvaartshow aan de gang te zijn boven de haven. Snel parkeerden we en zo konden we nog een stuk van de show zien. Toen we dachten dat het afgelopen was liepen we langs het gezellige haventje, maar opeens kwam er nog een fighter voorbij. Wat een kabaal. Deze vloog wel heel laag over. Echt een mooi gezicht. Wat een geluk dat we net nu hier waren.
We volgden nog een tip van Bev op en namen een bootje naar een drijvende pub op het water aan de overkant van de baai. Hier aten we op het terras in het zonnetje met uitzicht op de haven. Erik een lekkere hamburger en Anne Nachos. We dronken er een lokaal biertje bij. Terwijl we zaten te eten zagen we een zeeleeuw voorbij zwemmen en even later zagen we de zon onder gaan. Echt genieten zo. We namen het bootje weer terug naar de haven en ook daar zagen we weer een zeeleeuw zwemmen. Hij was alleen steeds weer te snel onder water om een foto te maken.
Bij de plaatselijke supermarkt sloegen we nog wat drinken in en een broodje voor morgen onderweg. Daarna reden we weer terug naar ons leuke huisje. We hadden ons van te voren niet zo veel voorgesteld van Nanaimo, maar wat een leuke avond hebben we hier gehad. En dan is het ook nog eens zon mooi weer. De voorspelling is dat dat nog wel even zo blijft. Wat willen we nog meer.