Om drie uur vanochtend waren we al weer wakker. Nog even een poging gedaan, maar slapen lukte echt niet meer. Dan maar wat appen en skypen met het thuisfront en het verslag maken van de eerste dag. Om half zeven konden we ontbijten en dat ontbijt was prima hier. We pakten op ons gemak weer in en om 8.00 uur stonden we al bij de Walmart in Leduc om o.a. een koelbox, water, frisdrank en lekkers voor onderweg te kopen. Op naar Banff. Helaas in de stromende regen. We stopten onderweg nog even bij een Liquor Store, want alleen daar mag alcohol verkocht worden in Canada. In de regen reden we weer verder tussen het uitgestrekte landschap door met hier en daar een mooie boerderij, ranch en jaknikker. Hier wordt nog veel olie uit de grond gehaald. Aan het eind van de ochtend zagen we eindelijk de Rocky Mountains opdoemen en begon het ook wat minder te regenen.
Dou Canada & Amerika 2016
3 augustus 2016
We stopten eerst nog even in het plaatsje Canmore om alvast een keer te tanken en wat te eten. Ook echt een leuk plaatsje. Je krijgt hier meteen een wintersport gevoel. We aten bij een pub die wel wat weg had van een sikhut. Erik een lekkere hamburgen en Anne een flatbread die ook heel goed smaakte.

Intussen was het gelukkig gestopt met regenen. We reden Banff National Park binnen en gingen eerst door naar Minnewanka Lake. De weg er naar toe was alweer ontzettend mooi. Lake Minnewanka is het grootste meer hier en heeft zelfs een klein haventje. Erg mooi om te zien. Daarna reden we door naar Two Jack Lake. Dit meer is kleiner, maar vonden we nog veel mooier. Helaas was het water niet zo groen van kleur als wanneer de zon schijnt, maar evengoed nog steeds heel mooi. We zagen hier ook een Gopher, grondeekhoorns  die aan de oever een heel gangenstelsel gegraven hebben en overal te voorschijn piepen. Eentje wilde wel even poseren. Na hier een tijdje lekker rondgelopen te hebben reden we weer verder.
Even verderop zagen we een aantal auto's aan de kant van de weg staan. dat betekent meestal wildlife en ja hoor. Een mannetjes Elk met een prachtig gewei stond daar te grazen met zijn kudde. We zijn een hele tijd blijven kijken. De Elks trokken zich niets aan van al die mensen.
We reden verder naar het mooie plaatsje Banff. Hier hadden we parallel aan de hoofdstraat een cabin gehuurd. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. En de ligging is geweldig. Morgenvroeg krijgen we vers gebakken broodjes en iedere middag staat er homemade lemonade en zelfgebakken koekjes voor de gasten. Erg leuk.
Intussen brak de zon zelfs een beetje door en besloten we om toch nog even naar de Bow Falls te rijden. Hier stort het water van de Bow River met een enorm geweld een stuk naar beneden. Via een trail kun je vlak langs de waterval een stuk omhoog lopen. Erg mooi.
Bovenaan de trail hadden we ook een mooi uitzicht op het beroemde Fairmont Springs hotel . Wat een prachtig hotel. Hel lijkt wel een kasteeltje. We relaxten nog even in het zonnetje voor onze cabin met een drankje er bij en daarna liepen we door het mooie dorpje met gezellige winkeltjes naar de Keg. Ons restaurant voor vanavond. Daar at Erik zijn eerste steak en Anne Thaise kip met rijst. Het smaakte heerlijk. Nog even via wat winkeltjes terug naar de Cabin waar we al snel in slaap stortten. Een lange maar mooie dag.