We merkten gisterenavond al goed dat we op open zee waren. De boot schommelde van tijd tot tijd aardig en dat was vanmorgen toen we wakker werden nog steeds zo. Zo hadden we voor het opstaan al het gevoel iets te veel gedronken te hebben. We begonnen deze relaxte dag op zee met een ontbijt van het ontbijtbuffet. Wat een uitgebreid ontbijt. We kwamen bij een Australisch echtpaar aan tafel te zitten en ook deze man was eigenlijk wiskundeleraar. Wat is dat toch deze vakantie. We komen steeds wiskundeleraren tegen. Wel leuk om te horen hoe het er in Australie aan toe gaat. Na een lekker ontbijt en een leuk gesprek gingen we allebei een andere kant op.

Erik ging meedoen met een tafeltennistoernooi. Intussen ging Anne even luisteren naar wat informatie over de gletsjers die we de komende dagen zien en keek ze nog even naar het fruitcarving. Knap wat ze allemaal van fruit kunnen maken. Daarna ging ze bij Erik kijken die net op dat moment in de halve finale terecht kwam en vervolgens de finale die hij ook won. Knap, want hij had al jaren niet gespeeld en de Aziaten tegen wie hij moest waren echt goed.
Dou Canada & Amerika 2016
18 augustus 2016
We haalden een beker koffie en gingen die buiten op deck 7 bij de reddingsboten op een fijn ligbed opdrinken. Daarna liepen we een ronde over dit dek, helemaal om de boot heen. Intussen was het tijd voor de lunch en ook hiervoor gingen we weer naar het buffet. Dit was nog uitgebreider dan het ontbijt. Lekkere broodjes, sandwiches, salade, vers fruit, allerlei koude en warme gerechten, heerlijke sushi en alweer een overheerlijk toetjesbuffet. We komen hier niets te kort. We nemen dan ook zo vaak mogelijk de trap i.p.v. de lift.
We keken de nieuwe film van het Jungle Book en zagen dat het intussen happy hour was. Erik nam twee lekkere biertjes uit Alaska en Anne twee cocktails. Ook deze dronken we weer buiten op een ligbedje op. Lekker uit de  wind, in het zonnetje.

Op de kamer maakten we ons klaar voor de formele avond. Erik trok zijn pak aan en Anne haar jurkje. Eerst gingen we naar het atrium waar een champagnetoren was neergezet en waar glazen champagne werden uitgedeeld. We mochten zelf ook champagne in de toren gieten. Dit schijnt traditie te zijn op de Princess cruises.
In het a la carte restaurant aten we weer heerlijk en omdat we aan hadden gegeven dat we dit jaar 25 jaar getrouwd zijn werd er voor ons gezongen en kregen we een heerlijk chocoladetoetje met een kaarsje na. We bleven nog even kletsen met onze ober die uit Thailand komt. Hij vond het leuk om te horen waar wij allemaal geweest zijn in Thailand. Er werken hier echt mensen van over de hele wereld.
Na het eten zagen we de zon alweer onder gaan. Daarna gingen we naar de Explorer Lounge. Dit is een soort bruin cafe waar iedere avond wel iets te  doen is. Deze avond de Voice of the Ocean. Vooral een Italiaanse jongen kon echt goed zingen. Hierna gingen we weer terug naar de kamer. Morgen zijn we al vroeg in Ketchikan in Alaska. Hier zijn we maar iets meer dan een halve dag en die willen we daar goed besteden. Toch zal het opstaan wel meevallen, want vannacht passeren we weer een tijdzone. We zullen wel vroeg wakker zijn, want de klok gaat voor ons vannacht alweer een uur teruguit. Het tijdverschil met Nederland is dan 10 uur.