Vanochtend pakten we op ons gemak alle spulletjes in en daarna gingen we weer buiten op het terras ontbijten. We liepen nog even een rondje langs de winkels voor wat laatste inkopen en gingen toen uitchecken bij het hotel. Binnen no time was er een taxi die ons met onze bagage naar Canada Place bracht. Daar konden we al in de parkeergarage onze bagage naar de lopende band brengen. Vervolgens moesten we een verklaring ondertekenen dat we geen enge ziektes onder de leden hadden en kregen we onze kamerpasjes. Net als op een vliegveld gingen we door een metaaldetector en onze handbagage ging door de scan. Daarna nog even langs de Amerikaanse paspoortcontrole, we varen immers morgen Amerika binnen. Na een vingerscan en foto mochten we verder lopen naar de boardinghal. Daar moest iedereen op rijden stoelen gaan zitten en al een half uur later mocht rij voor rij doorlopen om te gaan boarden. Eerst werden onze kamerpasjes gescand en werd er een foto van ons gemaakt. Daarna mochten we via een grote loopbrug aan boord van de Island Princess. Zo kwam het dat we om 13.00 uur al op de boot waren.
Dou Canada & Amerika 2016
17 augustus 2016
We konden al naar onze kamer en die zag er mooi uit. Hij is niet groot, maar door de grote spiegels aan twee kanten ziet hij er toch groter uit. Via de webcam op t.v. kunnen we steeds zien waar het schip vaart. We maakten ook kennis met Dennis, onze Fillipijnse steward die ons de hele cruise zal verzorgen. Eerst gingen we de boot een beetje verkennen. Wat een enorme boot. Er zijn drie zwembaden, verschillende restaurants, een snackbar en een pizzeria. Een ijstentje en een pattiserie. Er zijn winkeltjes, cafe's en een theater. Een minigolfbaan en een tennisbaan en dan hebben we vast nog niet alles gezien. In het midden van het schip is een drie verdiepingen tellend rond atrium met een hoge glazen lift. In dit atrium is steeds live muziek. Wat een luxe allemaal.
Van te voren hadden we gehoord dat er ook een sanctuary is. Dit is een gedeelte achter op de boot waar een beperkt aantal luxe ligbedden zijn die je af kunt huren. Hier heb je ook het beste zicht op de omgeving en wordt je de hele dag in de watten gelegd. We liepen hier op tijd naar toe om twee bedjes te reserveren op de zeedag in Glacier Bay als we voorbij de gletsjers gaan varen. Net op tijd, want daarna liep het storm. Eigenlijk wil iedereen hier op die dag wel zijn. Bij het zwembad aten we snel even een hamburger en een braadworst bij de snackbar.
Hierna gingen we weer even terug naar de kamer om te kijken of onze koffers er al waren. Onze steward vertelde ons dat er een veiligheidsdrill zou komen en even later werd dit ook omgeroepen. We moesten onze reddingsvesten meenemen naar het theater. Daar werd een uitleg gegeven over wat te doen als er iets gebeurd en we moesten onze zwemvesten aantrekken. Best een komisch gezicht zo'n zaal vol mensen in zwemvest. Nu maar hopen dat we ze nooit echt hoeven te gebruiken. Na de oefening brachten we de zwemvesten terug naar de kamer en liepen we naar het hoofdzwembad. Hier begon net de Sail Away party. Er speelde een leuke band en naast ons vertrok een cruiseschip van de Holland Amerikalijn. Niet snel daarna vertrok ook ons schip. Netjes op schema om 16.30 uur. We hadden een mooi zicht op de skyline van Vancouver en even later ook op Stanley Park. We zagen alle punten waar we gisteren langs waren gefietst. We vaarden onder de Lions Gate brug door en dat pastte maar net.
Terug op de kamer pakten we onze spullen uit. Ook wel weer even fijn om niet uit een koffer te hoeven leven. We liepen nog een rondje over het schip en haalden bij de gallery een glaasje champagne. Hier mochten we meedoen met een loterij en Anne won een tegoedbon van $50,- voor de Spa en Erik een tegoedbon van $100 voor de Art gallery. Morgen maar eens kijken wat we daar mee kunnen doen. We hebben deze cruise gekozen voor Anytime dinner. Dat wil zeggen dat we zelf kunnen bepalen hoe laat we willen eten in het a la carte restaurant. Natuurlijk mogen we ook altijd nog naar het buffet, de snackbar of de pizzeria. Het eten was erg lekker. Vooral het toetje, de chcocoladehazelnootsoufle.

Intussen was het donker geworden.  Op verschillende plaatsen speelden bandjes. Er was karaoke. Je kon naar het theater en bij het zwembad was een openluchtbioscoop, compleet met popcornkraampje. We hebben overal even gekeken, maar het was nog nergens echt druk. Zal wel komen doordat het nog de eerste dag is. Voor ons is het nu ook mooi geweest. Morgen een hele zeedag. We varen dan door de inside passage. Schijnt erg mooi te zijn.