We waren vanmorgen alweer vroeg op pad. We keken nog even goed naar ons mooie huisje aan de rivier. We hadden het hier enorm naar onze zin. Toen we de sleutel in gingen leveren zagen we nog een kudde Elks tussen de bungalows grazen.
Dou Canada & Amerika 2016
8 augustus 2016
Al snel reden we Jasper NP uit richting Mount Robson NP. Wat een mooie weg weer met bergen die nog gedeeltelijk omringd werden door wolken. Aan de kant van de weg zagen we nog een mannetjes Elk staan. Aangekomen bij Mount Robson NP reden we van de staat Alberta de staat British Columbia weer binnen. We passeerden hier ook meteen de tijdzone. Van acht uur verschil met Nederland gingen we naar negen uur verschil. Mount Robson, de hoogste berg van Canada, konden we door de bewolking helaas niet zien liggen. We reden dan ook weer snel verder.
Onderweg haalden we nog een beker koffie en toen begon het te regenen. Ondanks de regen was het toch een mooie weg naar Clearwater. Er stak nog een hert voor onze auto over. Gelukkig nog ver genoeg weg. Bij Clearwater regende het nog steeds. We gingen dan ook eerst maar even naar de bakker bij het Visitor Center en aten hier een lekker saucijzenbroodje met een beker warme chocolademelk erbij. Bij het Visitor Center hadden we wifi en zo konden we weer even met het thuisfront skypen en appen. We bekeken meteen het weerbericht voor vandaag en dat zag er niet rooskleurig uit.

Toch besloten we om het Wells Grey Provincial Park maar in te gaan. Zes jaar geleden zagen we hier niet veel van vanwege de rook van een bosbrand en nu zouden we weer niet veel zien door het slechte weer. We kwamen bij de eerste waterval, de Spahats Falls. Via een kort bospad kwamen we hier aan. Het begon intussen al minder te regenen. We zagen de Spahats Falls van bovenaf een heel stuk naar beneden vallen. Een mooi gezicht.
Het hield op met regenen en er brak zelfs een waterig zonnetje door. We besloten het er op te wagen en we begonnen een stuk verderop aan de trail naar Moul Falls. In het begin een kilometer over een gemakkelijk bospad, maar daarna bijna twee kilometer over een boomstam, onder een boomstam door en klimmend over rotsblokken. Uiteindelijk zagen we de Moul Falls van bovenaf.
Een mooi gezicht, maar we konden ook nog helemaal naar beneden klimmen. We moesten goed uitkijken hoe we onze voeten neerzetten. Een stuk ging via een trap en de rest al glibberend over rotsen. Maar het was helemaal de moeite waard. Wat een mooie waterval en we konden hier heel dichtbij komen. Je kon zelfs tot achter de waterval komen, maar vanaf waar wij stonden werd je al behoorlijk nat. Erik ging nog tot heel dichtbij en er zelfs een klein stukje achter. We raakten aan de praat met een Nederlands stel en natuurlijk maakten we ook foto's voor elkaar.
Na een tijdje gekeken te hebben klauterden we weer omhoog en liepen we de hele route weer terug naar de parkeerplaats. We hadden het intussen weer behoorlijk warm gekregen en deden er uiteindelijk bijna twee uur over.

Hierna reden we naar de Dawson Falls. Via een gemakkelijk bospad konden we er komen. Een hele brede waterval die wel wat weg heeft van de Niagara watervallen. We liepen nog een stuk verder tot vlakbij de waterval en hier konden we zien hoe het water uit de rivier over de rotsen naar beneden stortte.
De laatste waterval die we bezochten was de Helmcken Falls.  De bekendste van dit park. Inderdaad een hele mooie hoge waterval, maar wij vonden de Moul Falls toch het mooiste.
We reden het hele stuk weer terug het park uit en gingen op weg naar de Hummingbird Bed and Breakfast. We werden hartelijk ontvangen door de al wat oudere eigenaresse. Dat was trouwens ook aan de antieke inrichting goed te zien, maar alles is schoon en we hebben hier alles wat we nodig hebben. We gingen nog even lekker op het terrasje zitten. Hier vlogen de kolibries af en aan. Vandaar ook de naam van dit bed and breakfast. Wat een snelle beestjes, haast niet op foto vast te leggen. Voor ons avondeten liepen we naar de Gateway Grill een stukje verderop waar we lekker gegeten hebben. Nu nog even dit verslag maken en dan morgen op weg naar Whistler.