Ons ontbijtje aten we lekker in het zonnetje op het terras van ons hotel. Het was om 8.00 uur al 22 graden. Er schijnt hier zelfs een hittegolf aan te komen, maar dan zijn wij alweer weg. Wat hebben we een geluk gehad met het weer tijdens onze rondreis. Dat was de vorige keer wel anders. Na het ontbijt gingen we onze auto inleveren bij Canada Place een stukje verderop. Hier gaan we morgen ook op de boot. Het inleveren ging snel en via de haven en het water liepen we richting Stanley Park.
Dou Canada & Amerika 2016
16 augustus 2016
Vlak voordat we bij Stanley Park kwamen huurden we een fiets. We kegen er een helm bij, want die zijn hier verplicht. De boete voor het niet dragen is $200,- dus toch maar opgezet. Rondom Stanley Park ligt de seawall met een apart stuk voor wandelaars, fietsers en skeelers. We fietsten op ons gemak de hele seawall rond. Wat een heerlijk weer om te fietsen. Als eerste stopten we bij Hallelujah Point waar we mooi uitzicht hadden op downtown Vancouver en Canada Place. Hier zie je ook goed de watervliegtuigjes landen en opstijgen.
Vlakbij staan ook de beroemde totempalen van Stanley Park. Alweer net zo mooi als die in Duncan. Alleen was het hier iets drukker. We fietsten weer verder en moesten onderweg wel lachen om de vele mensen die duidelijk nog nooit op een fiets hadden gezeten.
Wij fietsten lekker verder om even verderop te stoppen bij Brockton Point. Hier staat een mooi vuurtorentje en je hebt hier goed zicht op de Lions Gate brug waar we morgen onderdoor gaan varen met het cruiseschip.Voordat we verder fietsten hielp Erik nog even een moeder met haar kindje in een aanhanger achter haar fiets om weer op te stappen.
We kwamen langs mooie rotsstrandjes en op één van die strandjes hadden veel mensen een inuksuit gemaakt. Dit waren vroeger richtingaanwijzers van de Inuit en werd bij de Olympische Winterspelen van 2010 als symbool gebruikt. We zijn ze overal tijdens onze rondreis al tegengekomen, maar hier stonden er wel heel veel.
Na onze ronde fiestsen we naar een paviljoentje waar we even lekker iets dronken, voordat we weer op weg gingen. We fietsten langs nog langs een paar stranden en op één van die stranden stond weer een enorme Inuksuit. Een stukje verderop zetten we onze fietsen op slot en namen we de ferry naar Granville Island. Dit waren dezelfde grappige bootjes als in Victoria. Op Granville Island liepen we door de Granville Public Market. Een gezellige markt aan een haventje met allerlei etenswaren en eetstalletjes. Buiten waren nog wat winkeltjes en overal zag je straatartiesten. Anne kocht een lekker broodje en Erik een pizzapunt en dit aten we buiten bij het haventje op. Wat een gezellig stukje Vancouver.
Na een tijdje namen we de ferry weer terug en fietsten we terug naar de fietsenverhuur. We waren uiteindelijk vier uur weggeweest en dat terwijl we eigenlijk nooit fietsen. We kochten koffie en een ijsje en gingen even uitpuffen op de hotelkamer. Daarna gingen we nog even wat winkeltjes in op Robson Street en we eindigden weer bij ons favoriete restaurant deze reis, de Keg. Erik nam een goede steak en Anne nog een keer de pistacho crushed salmon. Gewoon omdat die de vorige keer zo lekker was. Toen de serveerster hoorde dat we dit jaar 25 jaar getrouwd zijn bracht ze ook nog een lekker toetje van het huis. Dat pastte er nog net bij. Een mooie aflsluiting van onze rondreis. Morgen begint de cruise. Het voelt een beetje of de ene mooie vakantie afgelopen is en de andere nu begint. We hebben er zin in.