10 augustus 2023
Vanochtend gingen we naar Arches National Park. Hiervoor hebben we van te voren een permit moeten regelen en we mochten tussen zeven en acht uur naar binnen. Niet erg, want zo konden we de hitte weer voor zijn. Al meteen na binnenkomst in het park zagen we de enorme rode rotsen, steile wanden en grillige vormen die we herkenden van de vorige keer. Het ene punt heet Park Avenue, omdat het op de wolkenkrabbers van New York lijkt, weer een ander punt heet de three Gossips en weer een andere Sheep Rock. Vooral de Balanced Rock is indrukwekkend, hij lijkt ieder moment om te kunnen vallen. Wat is dit park toch ontzettend mooi.
Double click Amerika 2023
Deze keer reden we rechtstreeks door naar het einde van het park om de trail naar de Landscape Arch te gaan lopen, één van de grootste natuurlijke bogen ter wereld. Na een mooie wandeling tussen rotswanden door en langs grillige rotsen doemde de arch ineens hoog boven ons op. Hoe dichterbij we kwamen, hoe beter we er doorheen konden kijken, echt prachtig!
Voor de ergste hitte waren we na een uur wandelen weer terug bij het begin van de trail. We reden naar het uitkijkpunt van de iconische Delicate Arch, het symbool van de staat Utah.
Daarna reden we door naar de Windows sectie van het park waar we naar de Turet Arch met zijn torentje naast de Arch en naar de North en South Window Arch klommen. Wat zijn deze bogen groot, zeker als je er vlakbij staat. Kijk maar eens op de foto's naar de mensen die er in staan.
Terug in Moab dronken we koffie en aten we lekker gebak, wat is dat hier duur, bijna tien dollar voor een gebakje. Daarna gingen we op weg naar het volgende park. Een lange saaie weg, maar we vermaakten ons met vrachtauto's spotten en fotograferen voor Ruud. We passeerden ook weer de grens me Colorado.
Tegen twee uur kwamen we aan bij Mesa Verde National Park, een heel bijzonder park dat bekend staat om zijn eeuwenoude klifwoningen van de Pueblo indianen. Wij gingen alvast naar de uitkijkpunten van twee ervan. Het Spruce Tree House en het Cliff Palace. Dit lijken wel kleine stadjes gebouwd onder een klif waar destijds honderden mensen in woonden. Zij klommen hier met behulp van ladders en voet- en handsteunen naar toe.
Morgenochtend mogen we tijdens een tour met een parkranger bij het Cliff Palace naar binnen, maar nu was het tijd om in te checken in het Farview Hotel midden in het park. We kregen helaas weer een kamer vol met vliegen. Toen we gingen melden dat we hier echt niet gingen slapen kregen we een upgrade naar een luxe kamer met prachtig uitzicht. We aten lekker in het bijbehorende restaurant en daarna ging Erik de voetbalwedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal kijken terwijl Anne het verslag ging maken op het terras met een wijntje erbij terwijl de zon langzaam onderging.