4 augustus 2023
Wat een geweldige dag hebben wij weer gehad vandaag! Om half acht reden we alweer de Lamar Valley van Yellowtone NP binnen. Al snel zagen we weer massa's bizons. Enorme stieren en moeders met kalfjes. Af en toe besloot er ook één om weer midden op de weg te gaan staan. Wat is deze vallei toch mooi, zeker in de ochtendnevel.
Double click Amerika 2023
We reden de vallei uit en de bovenkant van Yellowstone in. Al snel kwamen we bij een mooie waterval. Na een tijdje kwamen we bij de Mammoth Hot Springs. Bij de Lower Terraces waren we 13 jaar geleden ook al geweest, maar ze waren lang zo mooi niet meer. Langzaamaan zijn ze op aan het drogen.
Ineens zagen we allemaal mensen met telescopen op een heuvel staan. Snel klommen we de heuvel op en ja hoor, aan de overkant in de heuvels was een roedel wolven te zien. Wij mochten ook even meekijken op het schermpje van de telescoop. Wat ontzettend gaaf. Nog geen honderd meter verderop stonden weer allemaal mensen met telescopen. Deze keer waren er twee grizzlyberen te zien. Wel moeilijk te fotograferen, omdat ze zo ver weg waren, maar wat mooi om te zien. Ook hier mochten we weer meekijken door een telescoop. Wow, pas een uur in Lamar Valley en al zoveel wildlife gezien.
We waren destijds niet bij de Upper Terraces geweest, omdat we die weg met de camper niet mochten rijden, nu met de auto ging dit wel en wat was het hier prachtig. Overal borrelde en stoomde het. Wat een uitgestrekt gebied. We konden er via vlonderpaden helemaal omheen lopen. Alleen die rotte eierlucht hoeft van ons dan weer niet zo. Yellowstone is dan ook een supervulkaan die ooit nog een keer uit gaat barsten en dan half Amerika weg zal vagen. Gelukkig verwachten ze dat de komende duizend jaar nog niet.
We gingen op weg naar het Norris Geyser Basin, maar helaas begon het te regenen. We liepen toch een klein stukje langs de mooie pastelblauwe poelen, maar hielden het door de regen al snel voor gezien.
We checkten in bij de Old Faithfull Lodge in een fijne cabin en zagen hier ook de beroemde Old faithfull Geyser nog uitbarsten. Helaas waaide de spray helemaal weg, morgen nog maar eens gaan bekijken.
Het was intussen opgehouden me regenen, dus besloten we om de trail naar het uitzichtpunt van de mooie Grand Prismatic Spring te lopen. Wat een mooie gekleurde geyser. Helaas hing er veel stoom door de regen van vandaag, maar nog steeds een heel mooi gezicht.
Terug bij Old Faithfull liepen we ook nog de anderhalf uur durende trail door het Upper Geyser Basin langs allerlei poeltjes met mooie kleuren en de meest vreemde geysers die water en stoom de lucht in bliezen. De mooiste was op het einde, de Morning Glory Pool. Wat hebben wij veel gedaan en gelopen vandaag, maar voor morgen is dan ook erg slecht weer voorspeld. Dit pakken ze niet meer van ons af.