6 augustus 2023
Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan om oma Kauffeld te bellen die vandaag jarig is. Zo kwam het dat we weer op tijd weg waren, op naar het volgende park. Het was nog enorm mistig, maar hoe dichter we bij het Grand Teton National Park kwamen hoe mooier het weer werd. We zagen in de verte de Tetons al liggen met hun besneeuwde toppen.
Double click Amerika 2023
Natuurlijk maakten we ook weer een foto bij het bord van het park en niet veel later kwamen bij het mooie Jackson Lake met ook hier weer op de achtergrond de Tetons.
Hierna reden we een andere weg dan we dertien jaar geleden gereden hadden. We stopten bij een aantal mooie uitzichtpunten. De eerste was de Oxbow Bend waar de Snake River een mooie bocht maakt. Het volgende punt was bij de Snake River Overlook.
We reden weer verder door het prachtige park tussen groene weides met hier en daar een ranch en steeds zicht op de bergen. Bij de Schwabacher Landing maakten we een wandeling. De weg hier naartoe, was even een uitdaging. Het was een onverharde weg met diepe kuilen, maar Erik wist de auto er vakkundig omheen te sturen. Wat was het hier onbeschrijflijk mooi. Het spiegelgladde water waar de besneeuwde bergtoppen mooi in weerspiegelden, omgeven door groen en veldbloemen.
Na deze wandeling reden we naar misschien wel de bekendste plek uit het park, de Mormon Row. Hier staan nog een aantal oude schuren die de Mormonen destijds gebruikten met op de achtergrond de Tetons. Als je een foto van het park ziet is de kans groot dat die hier genomen is.
Eigenlijk wilden we nog een ander stuk van het park zien, maar hier stond een behoorlijke file. Daar hadden we geen zin in, dus besloten we verder te rijden naar het leuke plaatsje Jackson. In Jackson vindt je het beroemde Jackson Square met op ieder hoek een enorme boog van hertengeweien. Om het plein heen liggen gezellige winkeltjes en eetgelegenheden, allemaal in western stijl. Er rijdt zelfs een heuse postkoets rond. Wij aten een lekker broodje met koffie erbij op het terras van een kleine bakkerij.
Daarna reden we weer verder naar onze volgende overnachtingsplek in Pinedale Wyoming, maar eerst deden we nog wat boodschappen. In Pinedale waren we een uur te vroeg om in te checken. Geen probleem, we gingen lekker in het zonnetje op het terras zitten van de Wind River Brewery een stukje verderop met een flight proefbiertjes en een hapje erbij. Eenmaal ingecheckt in ons huisje begon het ineens ontzettend hard te regenen en te waaien, zoals we al wel vaker hebben meegemaakt hier in de bergen later op de middag. We koken vanavond zelf een, hopelijk, lekkere curry en als het weer nog opklaart lopen we vanavond misschien nog wel even terug naar de gezellige brewery.