2 augustus 2023
Na heerlijk geslapen te hebben en een erg lekker ontbijtje gingen we weer op pad. We slingerden al snel weer omhoog de bergen in een bergpas over, al ging dit tergend langzaam. Er zat een zware vrachtwagen voor ons die nog geen twintig mijl per uur haalde. Op de pas kwamen we bij de Shell Falls terecht waar we een korte trail liepen. Daarna reden we de bergpas weer naar beneden, wat was het hier mooi.
Double click Amerika 2023
Tegen twaalf uur kwamen we aan bij Cody in Wyoming, een klein stadje gesticht door William Frederick Cody, oftewel de beroemde Bufflalo Bill. Nadat we ingecheckt waren in nu gelukkig wel een net motel gingen we het stadje verkennen. Hier staat ook het Irma Hotel, dat Buffalo Bill voor zijn dochter Irma heeft gebouwd, nog helemaal in oude staat.
Eens stukje verderop gingen we naar de Old Trail Town. Hier begon Buffalo Bill zijn stadje. Er zijn nog wat oude gebouwtjes bewaard gebleven en er zijn nog meer oude western gebouwtjes naartoe verplaatst. Erg mooi opgezet.
Helaas begon het te regenen, niet zo erg, want Erik wilde graag schieten met oude wapens en dat kon hier tegenover. Hij koos een Colt pistool en een Winchester geweer uit die hij onder begeleiding van een instructeur af mocht vuren. Dat dat zomaar kan hier in Amerika, maar er waren hier wel wat meer regels dan in Florida jaren geleden en maar goed ook.
Intussen hadden we honger gekregen en we wilden wel een pizza eten. Helaas zat het restaurant vol, maar we mochten wel bij de naastgelegen pub onze pizza eten en dat werd onverwacht gezellig. We raakten aan de praat met de beveiliger en die was oprecht belangstellend naar hoe het er bij ons in Nederland aan toe gaat. Ook het meisje achter de bar kwam ineens los. Altijd leuk deze gesprekken, wij herkennen het beeld van de oppervlakkige Amerikaan dan ook helemaal niet.
Na de erg lekkere pizza gingen we bij een brewery tegenover ons hotel nog wat speciaalbiertjes proeven. De ene wat lekkerder dan de andere, maar ook dit was weer zo'n leuk tentje. Alweer een mooie dag zo.