15 augustus 2023
Double click Amerika 2023
Lekker uitgeslapen vanmorgen en toch maar even wat foto's gemaakt van dit leuke hotel in een vroeger schoolgebouw waar volwassenen die nooit de kans hadden gekregen hun school af konden maken. Nu is het een sjiek Hilton hotel waar de oude details mooi bewaard zijn gebleven. We konden dit hotel een tijdje terug ineens voor een ongelofelijke prijs boeken, een dag later was die prijs alweer verdwenen. Weliswaar zonder ontbijt, maar bij het inchecken gisteren kregen we toch ineens ontbijtvouchers voor een al la carte ontbijt :)
Na het heerlijke ontbijt namen we de bus naar RiNo, afkorting voor de wijk River North. Nog niet zolang geleden een buurt waar je echt niet moest komen en nu eigenlijk 's avonds nog steeds niet, maar overdag een hippe wijk met een gezellige Central Market, kleine brouwerijtjes en ontzettend veel streetart. Een streetart walhalla voor een fan zoals Anne. De ene nog mooier dan de andere. Soms in steegjes waar je 's avonds echt niet moet komen, maar waar het overdag prima kan. Nadat we zo'n anderhalf uur hadden rondgestruind aten we een lekker broodje in de gezellige Central Market.

Het was intussen twaalf uur, dus dan kun je best wat biertjes proeven vonden we. Dit deden we een stukje verderop bij de Divide Brewing Company, volgens de app Untappd de beste van Denver en omstreken en dat klopte. Dit waren veruit de beste speciaalbiertjes deze vakantie en het was ook nog eens heel gezellig. We zaten aan de bar lekker te kletsen met het barpersoneel en kregen spontaan nog wat bier om te proeven.
Hoog tijd om de bus terug te nemen naar het hotel. Terwijl we naar de bushalte liepen zagen we weer heel veel zwervers. Sommigen hadden een soort tentje gecreŽerd van dozen en plastic. Erg triest om te zien. Net zoals in Seattle en San Francisco zijn softdrugs hier gemakkelijk verkrijgbaar, vandaar ook de grote verslavingsproblematiek en de vele zwervers. Wij hadden er overigens geen last van, ťťn mevrouw vroeg zelfs of ze ons moest helpen de weg te vinden, maar wel heel schokkend om te zien. Eenmaal terug in het hotel was het tijd voor een welverdiende siŽsta, het was inmiddels alweer 32 graden en zou nog warmer worden. Lekker even bijkomen voor de wedstrijd van vanavond.
Wat bijzonder om weer een honkbalwedstrijd mee te maken hier in Amerika, deze keer de wedstrijd van de Colorado Rockies tegen de Arizona Diamond Backs in het Coorsfield. We waren er al op tijd en onze plaatsen bovenin het stadion lagen nog volop in de zon. Daarom gingen we eerst naar de rooftop, een bar helemaal boven in het stadion waar het tot een half uur voor de wedstrijd happy hour was, niet verkeerd. We aten er op zijn Amerikaans een hotdog bij en al snel daarna begonnen ze met het volkslied. Geen succes deze keer, het werd ontzettend vals gezongen door een koor. We liepen wat door het stadion, zoals alle Amerikanen, het begin van de wedstrijd is meestal niet zo interessant. Helemaal beneden in het stadion vlakbij de pitchplaat mochten we van een aardige suppoost even plaatsnemen. Intussen ging de zon onder en met een pizza die we samen deelden gingen we op onze eigen plaatsen zitten om de wedstrijd verder te kijken die de Rockies uiteindelijk verloren met 8-5, terwijl ze in de laatste inning nog met 5-3 voorstonden, toch nog spannend op het einde dus.
Daarna snel met de bus weer richting ons hotel na een lange, maar mooie laatste dag.