7 augustus 2023
Het was geweldig in onze cabin in het park, maar wat is het ook weer fijn om gewoon een eigen badkamer te hebben. Laten we het er maar op houden dat wij geen kampeerders zijn, vooral niet om midden in de nacht naar een toiletgebouwtje te moeten. We sliepen lekker uit, tenminste voor ons doen dan en na het prima ontbijtje vertrokken we weer. Eerst nog door de uitlopers van de bergen, maar al snel door een saai grasland, zover als je maar kon kijken. We wisten van te voren al dat dit een lange rit zou worden, maar gelukkig na een uurtje werd de weg steeds mooier. We reden steeds hoger en in het plaatsje Rock Springs deden we nog wat boodschappen en haalden we lekkere koffie. Niet lang daarna reden we onze vierde staat van deze vakantie in, Utah. We slingerden weer omhoog de bergen in en de omgeving werd steeds mooier. Een landschap van rotsen en bergen in alle kleuren van de regenboog, maar vooral het rood dat we de komende dagen nog veel zullen gaan zien.
Double click Amerika 2023
Uiteindelijk kwamen we aan bij de Flaming Gorge dam, die veel groter was dan we verwacht hadden. Achter deze dam was een prachtig blauw stuwmeer.
Net voor onze eindbestemming van vandaag namen we een afslag naar de McConkie Ranch Petroglyphs. Deze ranch ligt tegen een enorme rotswand aan en via toch wel één van de meest uitdagende trails ooit klauterden we een stijl pad omhoog tussen de rotsen. Gelukkig was het de moeite waard, want we zagen de ene na de andere mooie rotstekening. Zo'n bijzonder idee dat iemand die hier duizenden jaren geleden uitgekrast heeft in deze rotsen. De weg naar beneden was nog wat uitdagender, stijl naar beneden over los zand en stenen, maar we deden het rustig aan en kwamen gelukkig heelhuids beneden.
We reden verder naar het Flaming Gorge Visitor Center en hier zagen we bij diverse vierwpoints waarom het zo genoemd wordt. Om ons heen zagen we de kloof met zijn vlammend rood gekleurde wanden en in de diepte slingerde de blauwe rivier door de kloof heen. Wat een prachtige plek weer. Volgens de ranger in het Visitor Center wordt deze plek niet door veel Europeanen, laat staan door Nederlanders, bezocht. Echt zonde, want het is er prachtig. We aten onze meegebrachte lunch en verder gingen we weer.
Ons hotel was nog maar twintig minuten rijden hier vandaan. We kregen een mooie kamer en deden een wasje. Wat gaat dat toch snel met die grote industrie wasmachines hier. Toen alles weer schoon in de koffers lag gingen we eten bij, ja alweer, de plaatselijke brouwerij, de Vernal Brewing Company. Ook deze was weer erg gezellig. De biertjes en het eten waren ook erg lekker. Wat zullen wij slapen vannacht.
De video op deze pagina volgt later.