16,17 augustus 2023
De koffers werden voor de laatste keer ingepakt en ondanks onze aankopen bleven we keurig binnen het toegestane gewicht. De koffers dan :)
Na weer een heerlijk ontbijtje met goede koffie gingen we toch nog even op pad naar het Civic
Center Park met aan de ene kant de US Mint (de Amerikaanse Munt) en aan de andere kant het Colorado State Capitol. Daar tussenin een mooi park met imposante standbeelden, onder andere van de meest onderscheide generaal in de tweede wereldoorlog en die in Nederland in Margraten begraven ligt.
Double click Amerika 2023
We hadden zelfs nog tijd om even het Capitol in te gaan, wat een pracht en praal, zeker de enorme koepel. We mochten overal rondlopen, zelfs bij de vergaderzalen van de Senaat.
Hierna sprongen we nog snel even onder de douche, want wat was het heet vanmorgen. Om 10.00 uur was het al 32 graden. Daarna bestelden we een Lyft die ons naar Denver Airport bracht, waar we al snel door de bagagecontrole heen waren. Bij een pub op het vliegveld aten we nog wat met een laatste biertje erbij op Amerikaans bodem, voordat we naar de gate liepen. Ons vliegtuig vertrok met twintig minuten vertraging, maar dat werd onderweg ruimschoots weer ingehaald. En we hadden mazzel, het vliegtuig zat bij lange na niet vol en zo kwam het dat we ieder een rij stoelen voor ons alleen hadden waar we lekker op konden liggen tijdens de negen uur durende vlucht naar München. In München aten we een broodje voor ons ontbijt, want het eten tijdens de vlucht stelde niet veel voor. Daarna volgde nog een vlucht van een uur naar Brussel waar we al snel onze bagage hadden, onze auto ophaalden en terug naar Eindhoven reden.
Het einde van een fantastische vakantie waarin we enorm veel hebben gezien en waarvoor we dan ook de nodige mijlen hebben afgelegd, 3648 mijl oftewel 5871 kilometer. We hebben vier staten doorkruist met voor ons gevoel een mooie afwisseling tussen natuur, bergen, rode rotsen, leuke stadjes en bijzondere plekken. Het cowboy en western gevoel was de rode draad van deze reis waar we volop van hebben genoten!