1 augustus  2023
De koffers werden weer ingepakt, want vandaag trokken we verder. Een lange rijdag, maar met een paar leuke tussenstops. De eerste in Deadwood, een echt cowboystadje dat mooi bewaard is gebleven. Hier trokken tijden de goldrush volop gelukzoekers naar toe. Het was een wetteloze stad en dat maakte dit een keihard wereldje vol met saloons en bordelen waar ze even hun zorgen konden vergeten.
Double click Amerika 2023
We liepen door het gezellige stadje en zagen een moonshine distillery. Zo zaten we om tien uur in de ochtend al aan de borrel. We kochten een fles espresso moonshine voor thuis. Deadwood is ook bekend van Wild Bill Hickok, die hier uiteindelijk in Saloon nr. 10 werd neergeschoten, ook in deze saloon gingen we iets drinken. Deze keer braaf aan de cola, want Erik moest nog een heel stuk rijden.
In het plaatsje Sundance lunchten we bij een ontzettend schattig koffietentje met echt heerlijke ijskoffie erbij. Heerlijk, want het was intussen dertig graden geworden. We keken ook nog even bij het beeld van de Sundance Kid die hier in de gevangenis heeft gezeten.
De volgende stop was bij Devils Tower National Monument, bekend van de oude sciencefiction film Close encounters of the third kind. Wat een gigantische monoliet, we zagen hem al van veraf liggen, maar pas toen we er een stuk omheen liepen zagen we hoe groot hij werkelijk is met enorme verticale groeven. Er waren wat mensen op geklommen en die zag je bijna niet. Kijk op de foto maar eens het gele stipje in de cirkel.
Op de terugweg naar de ingang kwamen we voorbij een veld met weer enorm veel prairiehondjes. Allen kon je er nu ook tussendoor lopen en veel dichterbij komen. Wat zijn ze toch leuk.
Daarna was het een lange saaie rit naar ons volgende motel in Sheridan. Meteen al toen we aankwamen zag het er een beetje shabby uit met allemaal creepy figuren voor hun kamer, maar ach het was maar voor één nacht. We gingen een stukje verderop eten bij een steakhouse en wat was dat ontzettend lekker. Daarna gingen we terug naar het motel en wat schrokken we toen we de kamer goed bekeken. Zo ontzettend vies, vuil gescheurd beddengoed, een beschimmeld douchegordijn en wel veertig vliegen in de kamer. We zullen jullie de foto's besparen, maar deze gaan wel naar Booking.com. Snel zijn we met gierende banden weggescheurd naar een ander hotel in Buffalo, een plaatsje een stukje terug. Wat heerlijk om onder een schone douche te springen en vannacht in een schoon bed te kunnen stappen. En dan maar snel weer vergeten en verder met onze prachtige reis.