9 augustus 2023
Het beloofde vandaag ook weer 36 graden te worden, dus besloten we weer volgens ons motto "beat the heat" vroeg op pad te gaan. En waarom dan ook niet meteen de zonsopgang bekijken bij één van de mooiste arches in dit gebied, de Mesa Arch in Canyonlands National Park. In dit park zijn we de vorige keer niet geweest en wat was het mooi. Het was er dan ook, ondanks het vroege uur, megadruk. De gigantische arch werd steeds een stukje verder verlicht door de opkomende zon en kleurde uiteindelijk vlammend rood.
Double click Amerika 2023
Vanuit Canyonlands NP reden we zo het Dead Horse Point State Park in. Dit park wordt steeds smaller naar het einde toe, omringd door steile afgronden. Cowboys gebruikten dit vroeger om wilde paarden heen te drijven en te vangen. Om één of andere duistere reden hebben ze daar op een gegeven moment een hele kudde paarden achtergelaten die niet meer weg konden en omkwamen van honger en dorst. Vandaar de naam. Een afschuwelijke achtergrond voor een ontzettend mooie plek met in de diepte de kronkelende Colorado rivier.
Bij een volgend uitkijkpunt aten we ons ontbijtje op, wat is dit genieten. Het ene uitzichtpunt was nog mooier dan het andere, met enorme kloven omringd door rode rotsen in zo'n weids landschap dat het eigenlijk niet op foto vast te leggen is. De laatste stop in dit park was bij de Schafer Overlook. Hier zie je een stijle zandweg vlak langs de afgrond omhoog en daarna weer omlaag slingeren. Een weg voor echte durfals die alleen met een 4x4 te rijden is.
Net voordat we de afslag terug naar Moab namen zagen we aan de overkant een fotogeniek oud houten kerkje, dat moest natuurlijk ook op de foto. Ruim voor de grootste hitte waren we weer terug in Moab waar we vlakbij ons motel gingen lunchen. Daarna lekker naar het zwembad, de rest van de dag hoefden we helemaal niks, het lijkt wel vakantie ;)