25 juli 2023
Omdat we al zo ontzettend vroeg wakker waren besloten we om eerst maar de eerste boodschappen te doen bij de Walmart. Wat een enorme winkel is dit toch. Enorme gangen met alleen maar verschillende soorten ontbijtgranen, weer andere enorme gangen met alleen maar honderden soorten chips. Hoe moet je daar ooit uit kiezen. Ze verkopen er alles wat je maar kunt bedenken, zelfs wapens.
Double click Amerika 2023
Na de boodschappen was het tijd voor een echt Amerikaans ontbijt bij de Cracker Barrel, een ouderwetse Country store, compleet met een veranda met schommelstoelen en country muziek op de achtergrond. De koffie wordt op zijn Amerikaans constant bijgevuld en het ontbijt smaakte ons goed.
Toen de magen gevuld waren gingen we op weg naar een liquor store. Bij de Walmart mochten ze ons namelijk voor acht uur 's ochtends geen alcohol verkopen. Ook dit was weer een grote winkel met een gigantische hoeveelheid speciaal biertjes. Ga daar maar eens uit kiezen, we kregen er spontaan keuzestress van.
Hierna door naar Boulder, een gezellig plaatsje met op de achtergrond de Rocky Mountains. We parkeerden in het historisch centrum bij de Pearl Street Mall. Hier dronken we koffie en gingen op zoek naar mooie streetart. We kwamen een platenwinkel tegen met dozen vol singeltjes. We mochten deze op ons gemak doorspitten en zo vonden we weer een aantal singeltjes van onze wantlist voor de Jukebox. Na nog even wat rondgelopen te hebben aten we een lekkere sandwich als lunch en gingen we weer op weg.
Wat een mooie weg was dit. Overal rotswanden met enorme boulders (rotsblokken), niet moeilijk te bedenken waar de naam Boulder vandaan komt. We stopten bij de kleine, maar mooie Boulder Falls.
Weer een stuk verderop kwamen we in het plaatsje Nederland, een oud mijnwerkersdorpje. Zo grappig al die verwijzingen naar Nederland. We liepen langs de oude Town Hall, daarna onder de covered bridge over een riviertje en daar zagen we twee oude treinwagons. Deze zijn van de beroemde Buffalo Bill geweest. Hij gebruikte ze voor zijn shows, nu doen ze dienst als koffiezaakje. Naast de treinwagons stond een antieke Nederlandse carrousel met prachtige handgesneden dieren.
Vanuit Nederland reden we de Peak to Peak scenic byway op richting Estes Park. Onderweg stopten we nog even bij de Saint Catherines Chapel on the Rock. Wat een magische plek. Daarna nog een korte stop bij Lily Lake, maar doordat het intussen flink bewolkt was geworden viel dit een beetje tegen.
Snel op weg naar Estes Park dan maar. We waren het plaatsje nog niet binnen of we zagen al een hertje aan de kant van de weg staan. Eerst maar even naar de Safeway om ontbijt en lunch voor morgen te kopen. Van hieruit zagen we ook het beroemde Stanley Hotel liggen. Stephen King heeft hier ooit gelogeerd en dit hotel als inspiratie gebruikt voor de Shining. In de film hebben ze alleen de voorkant van dit hotel gebruikt, de rest is ergens anders opgenomen.
Om half vijf checkten we in bij het Murphy's Resort waar we een fijne ruime kamer kregen. De auto kan lekker voor de deur, wel zo gemakkelijk. Tijd om even te relaxen en om een lekkere pizza te eten van het restaurant naast ons resort. Daar was het niet normaal druk, dus we aten hem lekker op het terrasje voor onze kamer op. Daarna besloten we om toch alvast een klein stukje Rocky Mountain National Park in te rijden om de zonsondergang te zien bij Spraque Lake en wie weet hier wel een eland te zien. Helaas geen eland, maar wel een ontzettend mooie plek.