12 augustus 2023
Vanmorgen deden we lekker rustig aan. We aten een lekker zelfgemaakt ontbijtje en terwijl Erik de wedstrijd PSV - Utrecht keek gingen Anne koffie halen en even op de gezellige Farmers Market kijken hier vlakbij. Intussen zat ook de was weer schoon in de koffers, dat scheelt weer als we volgende week thuiskomen.
Double click Amerika 2023
Rond een uur of elf gingen we naar het laatste nationale park van deze vakantie, het Black Canyon of the Gunnison NP. Daarmee komt de teller van nationale parken die we in Amerika bezocht hebben op 26. Dit park is absoluut de moeite waard als je er in de buurt bent, maar niet om voor om te rijden. Vooral het uitzichtpunt bij de Painted Wall was indrukwekkend met zijn steile zwarte wanden met lichte strepen en ver in de diepte de rivier de Gunnison. Weer een hele andere kleur dan de andere parken die we kennen, dit komt doordat het lavasteen is. Wat is deze canyon ontzettend diep.
Bij het volgende uitzichtpunt met de mooie naam Devils Lookout wilden we een kijkje nemen bij het viewpoint, maar dit bleek nog een hele trail te zijn. Toch maar gedaan en niet voor niets, hier konden we helemaal om ons heen de canyon inkijken.
Hierna vonden we het mooi geweest en reden we terug naar de Blue Bungalow waar we een uitsmijter maakten. Toen we weer wat uitgerust waren gingen we naar een aantal antiekzaakjes die we gisteren vlak voor Montrose hadden zien liggen. Wat een schattige winkeltjes met ontzettend veel mooie spullen, helaas allemaal te groot of te zwaar om mee te nemen, maar wel heel leuk om even in rond te kijken.
Daarna deden we boodschappen om vanavond een lekkere pasta te maken, maar vooraf nog even snel naar een plaatselijke brewery om de hoek om een biertje te proeven.