8 augustus 2023
Overal waar we keken zagen we gisteren al dinosaurussen, muurschilderingen en grote plastic dino's aan de kant van de weg. We zaten hier dan ook vlakbij het Dinosaur National Monument en dat gingen we vanochtend natuurlijk eerst even bezoeken. Vanaf het mooie visitor center werden we met een shuttle naar een enorme hal bovenop een heuvel gebracht. In dit gebied is miljoenen jaren geleden een flashflood geweest en die heeft de dinosaurussen in het gebied meegesleurd tot aan deze plek. Ze zijn toen meteen bedolven onder de modder en daardoor zo goed bewaard gebleven. Per ongeluk werden ze ontdekt toen er een barst in de rotsen ontstond. De meeste botten zijn naar musea over de hele wereld gebracht waar ze weer in elkaar gepuzzeld werden tot enorme dinosaurus skeletten. Gelukkig is één wand met alle botten en schedels er nog in bewaard gebleven en daar is er deze hal overheen gezet. Een hele bijzondere plek om even gezien te hebben.
Double click Amerika 2023
Na dit bezoek begonnen we aan een lange, maar gelukkig wel heel mooie rit richting Moab en we passeerden de grens met Colorado weer, de staat waar onze reis begonnen is. We reden over alweer een mooie bergpas met scherpe bochten en diepe afgronden. Toen we die goed en wel voorbij waren moest Erik die op dat moment 107 km per uur reed voluit op de rem trappen, want er staken ineens een aantal antilopen over. Dankzij Erik zijn reactievermogen waren zowel wij als de antilopen nog helemaal heel.
Weer een stuk verderop kwamen we in Cisco Ghosttown, een voormalig watervulpunt van de Denver Railroad. Nou ja, ghosttown, alle gebouwtjes worden inmiddels gekraakt door een stel hippies. Wat was het warm hier, begonnen we vanmorgen met 17 graden, intussen was het 34 graden.
Van hieruit reden we de Scenic Byway 128 op en kwamen zo weer in de staat Utah terecht. De 128 is een slingerweg tussen de prachtige rode rotsen door die we nog kennen van een eerdere vakantie, met steeds weer de brede wildstromende rivier de Colorado naast ons. Er werd dan ook volop geraft op de rivier. Wat een verschil met het groene landschap waar we vandaan komen, maar zeker net zo mooi.
Op deze weg kwamen we langs het Moab Museum of Film and Western Heritage. In deze omgeving zijn ontzettend veel bekende films, series, muziekclips en reclames opgenomen. Natuurlijk veel westerns, maar ook films zoals Back to the Future, Thelma and Louise en Mission Impossible.
Tegen twee uur kwamen we aan bij het Bowen Motel in Moab waar we weer een mooie ruime kamer kregen. We besloten om even een siësta te houden, want wat is het hier enorm heet. Het lijkt wel alsof er een hete föhn op je gericht staat. Tegen de avond gingen we naar de Moab Brewery om te kijken of het eten en het bier nog net zo lekker waren als de vorige keer dat we hier waren. Het smaakte ons inderdaad weer prima. Enige verchil was dat we deze keer zonder kinderen in het cafégedeelte mochten zitten in plaats van in het restaurant.