28 juli 2023
Yeehaw, vandaag waren we de hele dag in Cowboysferen. Wat een geweldige dag was het weer. Na het ontbijt reden we Estes Park uit, zo de mooie Thompson Canyon in. Daarna werd de weg een stuk saaier.
Double click Amerika 2023
We reden de staat Colorado uit en de staat Wyoming in en zo kwamen we terecht in Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming. Hier vinden deze week de Cheyenne Frontier Days plaats. Al 127 jaar 's werelds grootste outdoor rodeo. Ze noemen het dan ook wel "The Daddy of 'em All". Wat een sfeer. Overal mensen in cowboytenues, soms zelfs compleet met holster met revolver. Bij binnenkomst kwamen we eerst door de Old Frontier Town. Hier stonden een aantal oude Chuckwagons die vroeger meegenomen werden tijdens lange tochten op een ranch om voor de cowboys te koken.
Een stukje verderop was de Indian Village. Best een vreemde benaming, want zo willen ze niet meer genoemd worden. Wel een kans om te laten zien wie ze zijn. Er stonden een aantal tipi's en bij n daarvan mocht je er ook in. Best nog wel groot, hier slapen zo'n vijf mensen in. Er was een grote cirkel in het midden waar de Native Americans hun gezang en muziek lieten horen en waar dansers in prachtige gekleurde gewaden de dansen van hun tribe lieten zien. Erg mooi om te zien, maar wat was het intussen heet geworden. Om elf uur 's ochtends al zo'n dertig graden.
Weer een stuk verderop kwamen we bij het Rodeo terrein. Hiervoor hadden we al een hele tijd geleden kaartjes bemachtigd. Wat een gezelligheid. Overal kraampjes met eten en drinken, een enorme kermis en live countrymuziek. We dronken een lekker koud biertje en daarna gingen we onze plaatsen in het stadion opzoeken.
We hadden niet verwacht dat het zo groot zou zijn. Een gemiddeld voetbalstadion is er niks bij. Onze plaatsen lagen precies in de zon en dat met 30 graden, maar er werd niet moeilijk  over gedaan dat we lekker ergens anders in de schaduw gingen zitten. Dat was goed te doen, zeker met een beetje wind erbij. Al snel werd er begonnen met het volkslied. Het blijft een mooi gezicht al die Amerikanen met hun hand op hun hart, hoed in de hand en luidkeels meezingend. Zoals gebruikelijk in Amerika werden de militairen en first responders geerd. De rodeo missen van alle staten kwamen voorbij geracet op paarden, er kwamen mooie oude koetsen voorbij en zelfs de reclame was in stijl met vlaggendragers op paarden.
Het eerste onderdeel van de rodeo was het barebackriding, oftewel zonder zadel. Daarna een wedstrijd kalveren vangen met een lasso. Gelukkig mochten de lasso's niet om poten, oren of staart en ze werden ook niet vastgetrokken. Aan het einde van het touw zat een flos en die schoot vanzelf weer los, zodat het kalf gewoon door kon rennen. Hierna was het rijden op wilde paarden aan de beurt, wat een mooie beesten. Het werd ineens heel donker en het begon steeds harder te waaien en ja hoor, niet veel later een wolkbreuk met enorme hagelstenen, maar de rodeo ging gewoon door. Het volgende onderdeel was een stier neerleggen door zijjn hoorns vast te pakken. Anne was voor de stier en die won ook een aantal keren. Intussen was het weer even droog geworden en besloten we snel terug te gaan naar de auto. Al met al waren we hier vijf uur geweest; We vonden het geweldig.
We reden in de richting van het Depot Plaza. Vanuit Cheyenne werd destijds een spoorlijn aangelegd, zodat de pioniers niet meer een gevaarlijke tocht per huifkar af hoefden te leggen. Tegenwoordig is het oude station een museum met daarvoor een gezellig plein. Op de hoeken staat een boog met ernaast een enorme laars. Deze laarzen  zijn mooi beschilderd en hebben we al door heel Cheyenne heen gezien. In de buurt van het Depot Plaza bezochen we een mooie antiekwinkel en twee platenzaken. Tussen deze bezoeken door zagen we erg mooie streetart. Wat een leuk stadje in Cheyenne toch. Bij het uitrijden van de stad zagen we nog het Capitol Building van de staat Wyoming.
Onze tocht ging verder door eindeloze grasvlaktes. Onvoorstelbaar dat de pioniers destijds deze graslanden getrotseerd hebben op weg naar het Noordwesten. In het plaatsje Torrington checkten we in bij ons volgende hotel. Daarna liepen we naar een restaurant een stukje verderop waar we een cowoy maaltijd verorberden.Het smaakte allemaal prima. Nu nog even snel verslag maken en dan morgen weer verder met onze rondreis. We hebben weer genoten vandaag.