5 augustus 2023
Wat was het donker in onze cabin vannacht, we hebben dan ook heerlijk geslapen. Enige nadeel is dat we geen eigen badkamer hebben, het is een beetje kamperen hier, maar je moet er een iets voor over hebben om in het park te slapen. Anne was dan ook al vroeg buiten en wat was het rustig bij de Old Faithful in vergelijking met overdag. Gelukkig was de koffiecorner in de Lodge ook al open, dus had Anne lekkere koffie bij het ontbijtje dat we zelf mee hadden gebracht. Daarna gingen we op weg naar weer een ander gedeelte in het Zuidoosten van het park, het West Thumb Geyser Basin bij het Yellowstone Lake. De ochtendnevel hing nog boven het meer, prachtig. En naast en in het meer stoomde en pruttelde het van jewelste. De ene poel had nog een mooiere kleur dan de andere.
Double click Amerika 2023
Hierna gingen we verder, de lange weg langs het mooie meer richting Hayden Valley. Ineens zagen we in het meer grote witte vogels, dit bleken pelikanen te zijn. We hadden er geen idee van dat die hier ook leven. Een stuk verderop zagen we een kudde herten, allemaal vrouwtjes.
We reden door de mooie Hayden Valley nog een stuk noordelijker. Ineens zagen we een heleboel auto's langs de kant van de weg. Toen we stopten bleek het om een paar bizons te gaan. Mooi, maar die hadden wij natuurlijk al veel talrijker gezien. Na deze vallei kwamen we bij de Mudpots. Allemaal bruine poelen waarin de modder omhoog borrelt en pruttelt. Het stonk er nog net zo erg als we ons konden herinneren.
We reden dan ook snel weer door naar de Grand Canyon of the Yellowstone. In 2010 hadden we de zuidkant ervan gezien, dus vandaag gingen we naar de noordkant. We liepen een korte trail langs twee uitzichtpunten en daarna namen we de auto naar de top. We konden deze keer de waterval alleen in de verte zien, maar de canyon des te beter. Wat was het hier ook weer ontzettend mooi. De gekleurde wanden van die grote canyon met in de diepte de groenblauwe Yellowtone rivier. Je kunt aan de voornamelijk gele kleur van de wanden goed zien waarom de rivier Yellowstone genoemd wordt. We besloten hier met dit mooie uitzicht lekker te picknicken in het zonnetje, want ondanks de slechte voorspellingen was het heerlijk weer.
We stapten hierna dan ook snel weer in de auto om aan de westkant van het park nogmaals de Grand Prismatic Spring te gaan bekijken, maar helaas hoe verder we naar het westen toereden, hoe donkerder de lucht werd en uiteindelijk begon het ook flink te regenen. De keuze was snel gemaakt, van het uitzicht zou toch niks komen dus dan maar een middagje lekker relaxen. Bij Old Faithfull was het weer droog en we gingen lekker wat winkeltjes in en uit, we bekeken een kleine tentoonstelling over Yellowstone in het mooie Visitor Center en daarna gingen we met een lekker biertje bij onze Lodge op het overdekte terras zitten om de uitbarsting van de Old Faithfull Geyser te bekijken. Wat was het daar enorm druk. Wij zaten prima, zeker toen het weer heel hard begon te regenen. In de avond gingen we nog lekker eten bij het restaurant in de historisch Old Faithfull Lodge als afsluiting van een paar hele mooie dagen in Yellowstone National Park.