26 juli 2023
Door het tijdverschil waren we weer vroeg wakker en daar maakten we dankbaar gebruik van. In het donker reden we weer naar het Rocky Mountain NP en namen daar de afslag naar Bear Lake. Zo kwam het dat we om 5.45 uur al zaten te ontbijten aan dit meer. Niet het allermooiste meer, maar we hebben weleens op vervelendere plekken ontbeten.
Double click Amerika 2023
Daarna was het tijd voor een pittige wandeling langs nog drie meren. Dat viel nog niet mee, omhoog klimmen in die ijle lucht, maar wat was het hier mooi. En van de mooiste wandelingen die we ooit gedaan hebben. Als eerste kwamen we bij Nymph Lake, een sprookjesachtig meer vol met waterlelies. Na weer een flinke klim kwamen we bij Dream Lake. Het venijn zat hem in de staart, maar na nog een pittige klim kwamen we bij het laatste meer, Emerald Lake. Dit meer deed met zijn groene kleur zijn naam eer aan en omgeven door besneeuwde bergtoppen was ook dit weer zo'n ontzettend mooie plek. We bleven hier dan ook een tijdje zitten en aten intussen wat chipjes. Dat had een grondeekhoorntje ook al snel in de gaten. Hij kroop nog net niet in onze rugzak, maar we gaven hem toch maar niks, omdat dit ontzettend slecht voor ze is.
Na een tijdje begonnen we weer aan de afdaling terug naar Bear Lake. Dit ging een stuk gemakkelijker en sneller. Al met al hebben we er iets minder dan drie uur over gedaan. Het begon nu ook erg warm en vooral ontzettend druk te worden, dus we hadden zeker geen spijt van onze vroege tocht. We reden weer terug naar beneden en nu zagen we de omgeving in het licht. Wat een mooie weg met in de verte de besneeuwde hoge pieken van de Rocky Mountains. Daar gaan we morgen heen.Terug in Estes Park dronken we bij een gezellig koffiezaakje lekkere ijskoffie op fijne stoelen aan het riviertje dat door Estes Park stroomt. Dat hadden we wel verdiend vonden we na zo'n lange wandeling.
De rest van de middag bleven we lekker op ons resort om te relaxen, het is immers ook vakantie. Eind van de middag reden we weer naar Estes Park. Hier zagen we tussen de winkels gewoon een enorm hert staan. Helaas konden we geen foto nemen. We parkeerden de auto en liepen wat winkeltjes in en uit, waaronder een mooie Kerstwinkel. Altijd leuk. We aten Indiaas bij de Himalaya Curry and Kebob. Een onooglijk zaakje dat je zo voorbij zou lopen, maar wat een lekker eten. Als toetje nog een ijsje van de Dairy Queen en daarna hadden we het wel gehad. Lekker terug naar het resort waar Erik de voetbalwedstrijd van de Oranje Dames tegen Amerika ging kijken en Anne het verslag ging maken. Wat een ontzettend mooie dag hebben wij weer gehad.