11 augustus 2022
Ook vanmorgen deden we weer lekker rustig aan en na een vers broodje van de bakker en een yoghurtje gingen we op weg naar de auto die Erik een stukje verderop had geparkeerd. Binnen tien minuten waren we bij Schloss Hellbrunn. Dit slot is vooral bekend vanwege de Wasserspiele. Zo'n 400 jaar geleden was dit een plezierslot en werden er overal waterornamenten, fonteinen en vijvertjes aangelegd. Veel van die waterornamenten zijn bedoeld om je te foppen en plotseling nat te spuiten. Zo is er een grote stenen tafel waaraan de koning destijds aan het hoofd ging zitten. Hij had er dan plezier in dat de rest van de gasten natgespoten werd. Ook nu waren er natuurlijk een paar kinderen de pineut. 

Op weer een ander punt kon je onder waterbogen door naar een grot lopen en net als je op de terugweg dacht het droog gehaald te hebben werd je natgespoten uit een andere hoek. Geen straf met dit weer. Ook vandaag weer 26 graden en volop zon.
Na alle waterornamenten bekeken te hebben liepen we het mooie kasteelpark in. Heerlijk onder grote bomen door naar een wel heel bekend prieeltje. Weer een plek uit de Sound of Music. Dit prieeltje werd voor de film gebouwd en kwam uiteindelijk hier terecht. Natuurlijk wilden we zelf ook even bij het prieeltje op de foto. Daarna vonden we het hoog tijd voor koffie met iets lekkers erbij en dat vonden we op een gezellig terrasje op de binnenplaats van het kasteel. Voor Anne een lekkere wafel met vers fruit, ijs en slagroom en voor Erik een ijscoupe.
Volgende stop was weer zo'n tien minuten verderop, Hangar-7. Deze hangar ligt naast de echte in gebruik zijnde Red Bull vliegtuighangar nummer 8. Hangar-7 staat vol met Formule-1 raceauto's. Helaas niet de laatste drie waar Max in heeft gereden. Verder een heleboel Flying Bulls vliegtuigen waar mee geracet en gestunt wordt. Alleen de hal waarin alles staat is al de moeite van een bezoek waard. 
Na dit bezoek was het weer tijd voor de lunch. Dit deden we weer tien minuten verderop bij de Stiegl Brauerei, de grootste en bekendste brouwerij van Salzburg.
Natuurlijk proefden we ook hier weer een biertje. Erik een seizoenbier en Anne een frambozen Weissen. Erg lekker.
We parkeerden de auto weer waar het is toegestaan, een klein stukje van de Airbnb vandaan en in de supermarkt haalden we nog wat drinken en yoghurt en fruit voor morgenvroeg. Het zonnetje scheen heerlijk. Anne ging lekker in de tuin op een ligbedje in de zon wat lezen en Erik liep nog even het centrum in. Heerlijk zo'n relaxte middag.

Vanavond koken we een lekkere pasta, want de komende dagen gaan we nog genoeg uit eten. Daarna lopen we nog even naar het plein bij het kasteel. Daar is vanavond muziek en dan zien we Salzburg ook nog even verlicht. Morgen trekken we dan weer verder Oostenrijk in.
Double click Europa 2022