15 augustus 2022
Vandaag zaten we om half acht al aan het ontbijt, want we wilden de drukte op de Brennerpas voor zijn. Het was flink bewolkt en we konden zien dat het vannacht ook had geregend. De voorspellingen in Oostenrijk zijn de komende dagen niet zo goed, maar gelukkig gaan wij naar ItaliŽ. We hadden vooraf de tol van de Brennerpas al geregeld en konden zo doorrijden. Het was vandaag een nationale feestdag in ItaliŽ, dat betekende ook bijna geen vrachtverkeer dus dat schoot lekker op. Al snel zagen we dan ook het bord ItaliŽ aan de kant van de weg. We maakten nog een tussenstop voor een kop koffie en voor we het wisten zagen we de Dolomieten opdoemen. De bewolking maakte intussen plaats voor zon en we voelden al snel dat het hier veel warmer is.
Rond half twaalf kwamen we aan in Peschiera del Garda waar we een snelle stop maakten bij de supermarkt en daarna meteen al in konden checken bij ons appartement Wat een geweldig appartement. Veel ruimte met alles erop en eraan. Een fijn zwembad met eigen ligbedjes en een eigen afgesloten parkeerplaats. Wat wil je nog meer. Tijd om even te relaxen. Bij een restaurantje iets verderop gingen we lunchen met een lekker drankje erbij . Daarna was het tijd voor het zwembad. Het water was heerlijk. Lekker even bijkomen zo. Het is hier namelijk beste warm, 31 graden en zonnig vandaag. We weten dat er in Nederland afgelopen week een hittegolf is geweest, maar daar hebben wij tijdens onze trip nog niets van gemerkt. Wel even wennen dus.
Tegen zessen liepen we naar het stadje. We lopen van ons appartement in tien minuten zo het centrum in. Peschiera is omgeven door een stadsmuur en je gaat er door een poort naar binnen. Eigenlijk bestaat het uit een aantal schiereilandjes omgeven door water. Overal liggen kleine bootjes en je kan er zelfs een gondeltocht maken. Door het stadje heen loop je zo naar het Gardameer. Hier kun je ook op een veerboot stappen naar andere dorpjes, dat gaan we morgen doen.
Peschiera zelf vonden wij erg toeristisch. Veel restaurantjes en ijssalons en overal souvenirwinkels met dezelfde spullen. Leuk om even gezien te hebben, maar niet helemaal ons ding. Bij een pizzeria aan het water aten we natuurlijk een pizza. Erik met een biertje erbij en Anne met een kannetje Sangria. Niet echt Italiaans, maar wel lekker :)
Daarna haalden we bij een ijssalon nog een lekker ijsje en toen liepen we weer terug naar ons appartement. Toch wel vermoeiend zo'n reisdag, maar ontzettend veel zin in ItaliŽ.
Double click Europa 2022