24 augustus 2022
Vandaag was onze laatste dag in ItaliŽ aangebroken. We deden vanochtend lekker op ons gemak, aten weer een croissantje met een cappuchino tegenover ons hotel en gingen toen op weg naar Como aan het Comomeer. Na anderhalf uur maakten we een stop bij een mooie outlet in de buurt van Parma en daar aten we ook een lekker tosti voor de lunch. Daarna gingen we weer op weg. Wat een lange saaie weg was dit. Rondom Milaan werd het steeds drukker, ook bij de tolpoortjes. Gelukkig hadden wij in Nederland al een tolbadge aangeschaft waarmee we op de daarvoor bestemde rijstroken zo door mogen rijden. Hier hebben we al veel plezier van gehad, want er zijn nogal wat tolwegen in ItaliŽ.
Iets na tweeŽn kwamen we aan bij ons hotel in Como, L'Approdo di Sant'Agostino. Deze bed and breakfast bevindt zich in een prachtig oud gebouw dat uitkijkt op het Comomeer. Door een grote houten poort kwamen we in een patio terecht en van daaruit konden we het gebouw binnen. Hier kregen we echt een geweldige kamer. Vooral de badkamer lijkt wel een balzaal, compleet met vrijstaand bad. Jammer dat het maar voor ťťn nachtje is. Er stond ook koffie, thee, water, koekjes en chips voor ons klaar. Altijd leuk dit soort extra's.
Nadat we de koffers op de kamer hadden gedropt liepen we via de boulevard het centrum in. Como is echt een leuke stad met gezellige pleintjes, leuke winkeltjes en ook weer een mooie kathedraal. Op het plein bij deze kathedraal dronken we een lekker koud biertje en wijntje. Het was intussen 31 graden geworden. Daarna gingen we even uitpuffen op de kamer.n.
Voor het avondeten zochten we een gezellig terrasje uit aan de boulevard van Como en daar aten we nog een keertje pizza. Gewoon omdat die zo lekker zijn hier in ItaliŽ. We namen nog een lekkere tiramisu en panna cotta na, terwijl we de zon achter de bergen rondom het Comomeer onder zagen gaan. Wij hadden hier maar een middag en een avond, maar we snappen best dat mensen hier hun vakantie doorbrengen. Voor ons was het en leuke tussenstop op weg naar Zwitserland. Ook daar hebben we weer ontzettend veel zin in.
Double click Europa 2022