Eindhoven - Rothenburg ob der Tauber (512 km)

Vanmorgen om half acht hadden we onze koffers in de auto staan en konden we vertrekken. Het was lekker rustig op de weg en rond tien uur gingen we even de snelweg af om te tanken. Wat een prijsverschil met Nederland. Naast de benzinepomp zat een bakker waar we een lekkere chocoladecroissant aten met de hoognodige koffie erbij, want die hadden we vanmorgen nog niet gehad.

Snel weer op weg en door netjes de suggesties van de TomTom te volgen ontweken we een flinke file. Het laatste stuk gingen we weer van de snelweg af. Wat een mooie omgeving. Heuvelachtig met kleine dorpjes en wijngaarden langs de kant van de weg. Om half twee kwamen we aan bij Hotel zum Breiterle in Rothenburg ob der Tauber. Een echt kneuterig Duits hotelletje met een prima kamer en vlakbij het centrum.
7 augustus 2022
We zetten vlug de koffers op de kamer en onder één van de vele torens liepen we het stadje binnen. Alsof we zo de middeleeuwen in liepen. Mooie vakwerkwerkhuisjes, gezellige pleintjes met fonteinen en rondom de hele stad een vestigingmuur met overal torentjes. Wat een schattig plaatsje.
We aten een broodje en daarna gingen we naar het Kerstmuseum. Hier hadden ze kerstbomen versierd met eeuwenoude versieringen en natuurlijk waren er ontelbaar veel notenkrakers, kerststallen en houtsnijwerk. De kerstwinkel die erbij hoorde was misschien nog wel mooier. Wij zijn gek op kerst, maar de prijzen hier waren echt belachelijk. We hebben dan ook niks gekocht.
We liepen nog wat rond en belandden in een Biergarten waar Erik een lekker koud biertje nam en Anne een Aperol Spritz. Heerlijk. Naast de Biergarten konden we met een trapje omhoog de vestigingmuur op. Van bovenaf konden we het plaatsje goed zien, maar Erik moest flink oppassen dat hij zijn hoofd niet stootte.
In de avond hebben we gegeten bij een typisch Duits restaurant en dat werd natuurlijk een lekkere Jägerschnitzel met een biertje erbij. Daarna liepen we nog wat rond in het stadje. Nu zonder hordes toeristen en met een mooie zonsondergang erbij. Dit maakte het uitzicht vanaf het kasteelpark bij de vestingmuur prachtig. We hadden al de hele middag een rij zien staan bij een Italiaans ijstentje. Dat gingen wij ook proberen en inderdaad wat een heerlijk ijs. Nu nog even het reisverslag bijwerken en dan morgenvroeg op weg naar München.
Double click Europa 2022