21 augustus 2022
Vandaag hebben we geprobeerd om de toren van Pisa weer een beetje rechter te duwen :)
Grapje, maar je kunt natuurlijk niet in Toscane geweest zijn zonder de toren van Pisa te zien. Nadat we vanochtend eerst lekker rustig aan hadden gedaan reden we op ons gemak naar Pisa. We konden gelukkig nog vlakbij parkeren. De toren van Pisa is de vrijstaande toren van de Duomo di Pisa en samen met deze kathedraal is hij onderdeel van de Piazza del Miracoli. Dit plein is omringd door een oude muur en we liepen er onder een mooie boog door naar binnen.
De toren staat echt ontzettend scheef, maar je kunt dit op foto's bijna niet vastleggen. Het gekke is dat hij op foto's bijna weer recht lijkt te staan. Iedereen maakt de bekende foto waarbij ze tegen de toren aan lijken te duwen en natuurlijk konden wij dat ook niet laten. Op een bepaald punt lijkt de toren zo scheef te staan dat hij echt om lijkt te vallen. Daar waren ze op een gegeven moment ook echt bang voor. De toren is twaalf jaar dicht geweest om gerestaureerd te worden en daarbij hebben ze hem weer een stukje rechter gezet.
We liepen nog een paar gezellige straatjes van Pisa in, maar het was intussen ontzettend warm geworden. Daarom liepen we weer terug onder de boog door waar we binnen waren gegaan. Daar liepen we nog even langs alle souvenirkraampjes en op een terrasje in de schaduw van een parasol aten we een tosti voor de lunch.
Daarna reden we snel weer terug naar ons appartement waar we lekker in het zwembad doken. Heerlijk even een middagje niets doen. Het is immers onze laatste dag in dit paradijsje. Voor vanavond hebben we weer gereserveerd in een restaurant dat ze ons hier hebben aangeraden. Hopelijk net zo goed als dat van gisterenavond. We zijn benieuwd. Dan daarna de koffers weer inpakken, want morgen trekken we weer verder. Jammer dat we hier na vijf nachten weer weg moeten, maar ook weer zin in nieuwe avonturen!
Double click Europa 2022