Double click Amerika 2014
Geslapen tot 5.30 uur, behalve Joris die had nergens last van en sliep gewoon lekker door. Eerst maar even het verslag gemaakt van de reisdag. Daarna lekker onder de douche en wat geappt en met de oma's geskypt om iedereen  te laten weten dat we goed zijn aangekomen. Om 8.00 uur zaten we al aan het ontbijt dat hier goed verzorgd was. Zelfs de koffie smaakte goed. Om 8.30 uur zaten we dan ook alweer in de shuttle naar de airport waar we een dagkaart kochten voor de train, zoals ze de metro hier noemen. Deze gaat dan ook grotendeels boven de grond.
17 juli 2014
Het lijkt wel alsof ze de stad Atlanta zo in de bossen neer hebben gegooid. We reden door bossen, langs treinrails met hier en daar wat gebouwen. De serie Walking Dead zou hier zo maar overal opgenomen kunnen zijn. In de verte zagen we de skyline van Atlanta die we ook uit de serie kennen. Even later waren we al in Downtown. De temperatuur was nog lekker. Maar goed ook, want we liepen eerst per ongeluk de verkeerde kant op. Ach zo hadden we nog een stukje Downtown gezien. Vlug maar weer de goede kant op, naar het CNN gebouw.
Hier binnen was een enorme foodcourt met overal grote beeldschermen en vlaggen van over de hele wereld. Daar omheen eerst een aantal verdiepingen waar de opnames gemaakt worden en daarboven nog enorm veel kantoren. We kochten kaartjes voor de tour en mochten een kwartier later al naar binnen. Eerst een soort douanecheck en daarna met de langste vrijstaande (hangende) roltrap ter wereld naar boven.

Hier kregen we eerst een uitleg over hoe de opnames gemaakt worden en wat de productie ziet. Een scherm met de uitzending, een scherm met de reclames en een scherm waarop het volgende item of reporter al klaar staat. Leuk om te zien. Daarna mochten we nog bij de echte opnames en controlekamers kijken.
Na afloop was het tijd voor de lunch. We bestelden allemaal wat in de foodcourt en aten dat in het midden op. Ze hadden ons net verteld dat alle programma's meteen worden onderbroken voor breaking news. Helaas was dat precies nu zo en zagen we op het grote scherm voor ons dat er een vliegtuig was gecrasht boven de Oekra´ne met heel veel Nederlanders er in. Wat een vreselijk nieuws. We bleven een tijdje kijken, maar gingen toen toch maar weer verder.

Door het Centenial Olympic park, opgericht in 1996 vanwege de Olympische spelen, liepen we naar de World of Coca Cola. Wat een leuk parkje met muziek en in het midden fonteinen waarin enorm veel kinderen aan het spelen waren. We hebben lekker even een tijdje zitten kijken. Bij Coca Cola kwamen net ook een heel stel schoolbussen aan met kinderen op zomerkamp. Wat een lol allemaal. We hadden bij CNN al combokaartjes gekocht en konden, na hier ook weer een veiligheidscheck, naar binnen. Na een praatje en op een groot scherm de allernieuwste Coca Cola reclame mochten we naar binnnen. Hier zagen we kinderen op de foto gaan met de Coca Cola beer. We zagen een leuke 4D film over het geheim van Coca Cola. Gingen in een kluis staan waarin het leek alsof we in een fles stonden die langzaam vol werd gegoten, het rook er zefs naar cola. Overal ruimtes met Coca Cola spullen en een ruimte waarin je kon zien hoe de cola gebottelt wordt. Na afloop kregen we ook allemaal zo'n speciaal flesje mee. In de laatste ruimte kon je 65 smaken proeven van over de hele wereld. Erg lekkere en ook hele smerige, maar vooral heel erg leuk.
Hierna namen we de train naar de Lenox Square Mall. Een enorme mall waar de eerste inkopen werden gedaan bij Victoria's Secret. Joris zag nog mooie Nike Jordans, maar helaas niet in de goede maat. Zelfs hier is size 14 toch ook wel erg groot, maar we komen nog in genoeg winkels. Daarna weer met de train terug naar Downtown, naar het Hardrock Cafe waar we weer erg lekker gegeten hebben. De mensen zijn hier echt leuk. Bij het nummer YMCA ging het personeel uit z'n dak en alle klanten deden mee. Dat hebben we nog nooit meegemaakt bij andere Hard Rock Cafe's. Om 20.00 uur waren we weer terug in het hotel. Nog even wat relaxen en om 22.00 uur zijn we weer in slaap gestort na een dag in een verassend leuk Atlanta.