Double click Amerika 2014
Vanochtend liep Erik eest nog even vlug naar de overkant om een foto te maken van de poort van Graceland nu die nog dicht was. Op een gegeven moment kwam er een medewerkster die ook nog een foto van hem heeft gemaakt. Toen hij weer terug was hebben we eerst weer even geskypt met het thuisfront. Daarna keken we op de laptop de live uitzending van de aankomst van de slachtoffers van vlucht MH-17. Wat ontzettend verdrietig en onbegrijpelijk om op deze manier een geliefde te moeten verliezen. Ondanks onze geweldige vakantie houdt dit nieuws ons toch wel bezig.
23 juli 2014
Om 9.55 uur namen we bij het Heartbreak Hotel naast onze campground de gratis shuttle naar de Sun Studio. Via de oorspronkelijke diner kwamen we binnen. Hier hing het meteen al vol met single's en foto's. Ook stond er een mooie Wurlitzer. We hadden geluk en konden al met de ingelaste tour van 10.40 uur mee. Later hoorden we dat mensen terug moesten komen voor de tour van 16.00 uur. Via een smalle steile trap gingen we naar boven. Hier stond oude opnameapparatuur, instrumenten en nog veel meer van bekende artiesten die hier platen op hebben genomen. Eén van de bekendste was natuurlijk Elvis. Je kon hier toendertijd voor een paar dollar een plaatje opnemen en dat deed hij dan ook. Dit werd die dag gedaan door de secretaresse en zij vond het zo geweldig dat ze het aan haar baas Sam Phillips liet horen, maar deze vond het helemaal niets. Pas een jaar later mocht hij terug komen. Weer vond Sam het niets, maar toen iedereen al op aan het ruimen was zong Elvis nog een nummer, dat diezelfde week nog bij een radiostation gedraaid werd en een enorme hit werd.
Daarna gingen we weer met een trap naar beneden naar de opnamestudio. Geweldig om op dezelfde plek te staan als Elvis, B.B.King, Johny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en later ook U2. We mochten ook nog even de originele microfoon vasthouden, maar hebben maar niet gezongen. Ook weer een geweldige plek om geweest te zijn.
We liepen eerst naar Beale Street. Toch nog wel een eindje lopen en het was intussen flink warm geworden. Eerst gingen we naar de Gibson factory waar we om 13.00 uur een tour hadden gereserveerd. Maar goed ook, want de tours zaten allemaal vol. We kregen een veiligheidsbril op en zagen in de fabriek hoe iedere gitaar met de hand gemaakt wordt. Geen wonder dat ze zo duur zijn. Helaas mochten we in de fabriek geen foto's maken. In de bijbehorende winkel probeerden Joris en Anouk nog wat gitaren uit. Ze zouden er graag één uitgezocht hebben. Helaas voor hen bleef het bij weer wat plectrums voor hun eigen gitaar.

Intussen was het tijd voor een late lunch. Op Beale Street bij het Kings Café aten we een broodje met Pulled Roasted Pork. Typisch iets voor het Zuidoosten. Erik had er in plaats van een broodje spaghetti bij. Erg lekker allemaal. We kregen er wel dorst van, maar voordat ons glas half leeg was kregen we op zijn Amerikaans alweer een refill.
Een paar straten verderop gingen we naar het Lorraine Motel. Hier is destijds Martin Luther King op zijn balkon doodgeschoten. Ze hebben de buitenkant van het motel en zijn kamer precies zo gelaten als op die dag zelf. De rest van het motel is nu een museum over de slavernij en de aparheid in Amerika. Heel erg indrukwekkend allemaal. Intussen was het flink gaan regenen. We gingen snel naar de overkant van de straat. In dit gebouw is de kamer waaruit geschoten is ook nog precies zo gelaten.
Bij dit gebouw was een station voor de trolley, maar helaas wel het verkeerde station. Er stopte een bus en de chauffeur boodt aan om ons naar het goede station te brengen. Wel net zo fijn in de regen. Ze wilde weten waar we vandaan kwamen en wat we nog allemaal gaan doen. Zo zijn we vandaag een heleboel keren aangesproken door Amerikanen en dan zeggen ze nog wel dat die zo oppervlakkig zijn. Hel lijkt ook wel alsof steeds meer Amerikanen juist op vakantie naar Europa gaan. Met de goede trolley reden we een rondje naar de rivier en weer terug naar Beale Street. Intussen was het gelukkig alweer droog geworden en iets minder warm.

We gingen eerst naar het bekende BB Kings Café. Helaas was het er nog niet zo druk en speelde er een soort van bejaardenbandje. Toen we ons drankje op hadden zijn we dan ook maar eerst naar het Hard Rock Café gegaan voor een klein hapje. Echt veel honger hadden we niet meer na onze lunch van vanmiddag. Dit Hard Rock Café was wel het minst mooie dat we ooit gezien hebben. Intussen begon het al wat te schemeren en werd het al wat drukker op Beale Street. Een heel ander gezicht zo 's avonds met alle neon verlichting aan.
Helaas waren er vandaag geen straatartiesen en de bands in de café's klonken ook niet zo geweldig. Totdat we bij een soort binnenplaatsje aankwamen naast het café waar we vanmiddag hadden gegeten. Hier speelde echt een geweldige band. Er stonden een soort picknicktafels en er was een tap. Tijd voor een biertje dus. Hier hebben we een tijd zitten luisteren. Daarna namen we weer een shuttle terug naar de campground. Ook hier weer goed geregeld. De stad Memphis zelf stetlt niet zo veel voor, maar we hebben er wel weer heel erg mooie dingen gezien. Alweer een geweldige dag dus