Double click Amerika 2014
Wat een geweldige, mooie, leuke en gekke stad is New Orleans. Eerst maar bij het begin beginnen. We hadden vanmorgen met de shuttle van de camping mee kunnen gaan om 9.00 uur, maar dat vonden we toch wel erg vroeg. We hebben immers vakantie. We sliepen lekker uit, skypten wat, ontbeten en dronken op ons gemakje koffie en thee. Rond 11.00 uur bestelden we via de receptie een taxi die ons in ongeveer 25 minuten naar Jackson Square in New Orleans bracht. Onderweg kwamen we nog langs de Super Dome, het stadion waar tijdens de orkaan Kathrina heel veel mensen zijn opgevangen. Verder zagen we hier op deze weg eigenlijk niets meer van.

Daar aangekomen hoorden we de raderboot Natchez fluiten. Dat betekende dat hij bijna ging vertrekken. Daarom daar eerst maar naar toe. Er begonnen ineens dikke druppels te vallen. Snel gingen we onder een afdakje bij de boot zitten. Net op tijd, want het begon ineens keihard te regenen. Van onder ons afdakje zagen we nu toch mooi de Natchez weg varen. Al snel daarna hield het weer op met regenen, maar helaas was het er niet minder warm door geworden. Het was intussen 34 graden geworden met een gevoelstemperatuur van 40 graden.
26 juli 2014
We liepen eerst naar Café Dumonde om hun beroemde beignets te proeven, maar hier stond een wachtrij van wel een uur. Beetje veel om een soort van vierkante oliebol te proeven. Dat hebben we dan ook maar niet gedaan. In plaats daar van liepen we over het Jackson Square naar de St. Louis Cathedral. Een hele mooie oude kerk zowel van de buiten- als van de binnenkant. Hier staken we ook nog een paar kaarsjes aan.

Rondom het plein zagen we mooie huizen met ijzeren balkons. De meeste volgehangen met bloemen en planten. Overal waren schilders en straatartiesten te zien. Het heet hier French Quarter en het zou inderdaad zo maar Parijs kunnen zijn. Behalve de Jazz muzikanten dan. Wat een sfeer meteen al. We vonden dit binnen vijf minuten al een geweldige stad. We liepen wat winkeltjes in en uit met souvenirs, mooie maskers, voodoo spullen, borden met de meest geweldige teksten, alligatorkoppen en nog veel meer. We liepen door het French Quarter en vonden zo overdag Royal Street de leukste straat. Ook hier was weer een goede band aan het spelen. We aten hier een broodje en Joris en Erik namen er later op Canal Street nog iets van de Mac bij. Joris kocht hier nog een mooie pet van de Saints, de American footballclub van New Orleans.
In een zijstraat van Canal Street namen we de oude streetcar naar het Garden District. We zaten er nog maar net in of er brak alweer een flinke bui los. Goede timing dus. Wat een prachtige wijk was dit. Met de meest mooie koloniale huizen omringd door groen en oude bomen. Geen wonder dat het hier Garden District heet. Op het eindpunt namen we de streetcar weer terug en we stapten nog even uit bij het mooie Audubon Park. Een enorm park met natuurlijjk heel veel groen, grote oude bomen, veel water en overal mooie paviljoentjes waar hele Amerikaanse gezinnen zaten met hun koelboxen. We hebben hier lekker even op een bankje naar een eekhoorn zitten kijken en namen toen de streetcar weer verder naar Canal Street.
We hadden gehoord dat Magazine Street ook erg leuk moest zijn. Hier liepen we een eind in, maar alle leuke winkeltjes konden we niet vinden. We hadden pech, want de bus die we wilden nemen reed niet en we moesten in de hitte het hele eind weer terug lopen. Bij het eerste beste restaurant op Canal Street ploften we dan ook neer om iets te drinken, maar helaas was Erik hier niet welkom in zijn hemdje. Vlug de hoek om naar het Frenchmen Quarter maar weer en daar konden we wel terecht. Een koud glas fris met heel veel ijsklonten heeft nog nooit zo lekker gesmaakt. Daarna liepen we nog door wat straatjes die we nog niet hadden gehad en en eindigden op de beroemde Bourbon Street.
Daar gingen we eerst op één van de balkons iets eten. De heren een steak en de dames een lekkere pasta. We konden vanaf hier goed de levendige Bourbon Street in kijken. We waren hier overdag ook al geweest, maar toen vonden we er nog niets aan. Dat was nu wel anders. Wat een gekte hier. Overal straatartiesten, levende standbeelden en travestieten bij de homobars met regenboog vlaggen. Alles kan en mag hier in New Orleans. Wat een verschil met het verder zo behoudende Amerika. Op de meeste balkons stonden mensen met gekleurde kettingen. Deze gooiden ze naar beneden als er iemand haar blote borsten liet zien. Er was dudelijk al goed gedronken en er werden veel kettingen gegooid.
Na het eten liepen we nog wat rond op Bourbon Street en keken naar de gekte om ons heen en de straatartiesen. Vooral een groepje breakdancers was erg goed. Ze hadden ook al mee gedaan met America's Got Talent en dat was te zien. Daarna lieten we ons door een taxi weer terug brengen naar de campground. We hadden eigenlijk voor morgen de shuttle van 9.00 uur besproken, maar die hebben we ook maar afgezegd. We doen na zo'n drukke dag en avond morgenvroeg maar eerst weer lekker rustig aan. Anouk voelt zich wel wat beter, maar nog steeds niet topfit. Dus die heeft dat even echt nodig.