Double click Amerika 2014
Wat een super dag hebben we gehad bij Universal. We waren al vroeg opgestaan en om 8.00 uur reden we de enorme parkeergarage van Universal al in. We stonden bijna vooraan met de auto. Eerst nog een eind lopen. Gelukkig waren hier ook loopbanden dus dat ging lekker snel. Toen bij de ingang een viingerscan laten maken en op naar het Islands of Adventure gedeelte. Als eerste gingen we helemaal achteraan in het park naar de Wizarding World of Harry Potter. Hier is Zweinstein en het dorpje Zweinsveld helemaal nagemaakt. Alle huisjes uit de film, compleet met sneeuw op de daken. Alles is zo ontzettend gedetailleerd nagemaakt. Het lijkt alsof je zo door de film loopt.
1 aug 2014
Bij Zweinstein viel de drukte nog mee. Eerst ging de rij door de plantenkas van Pomona Spronk en daarna door Zweinstein zelf. Wat ontzettend mooi, de wachtij is al een attractie op zich. Het lijkt alfsof je echt door Zweinstein loopt. Ook de pratende schilderijen zijn er. Op een balkon staan Harry, Ron en Hermelien te bedenken hoe ze kunnen vliegen. Je vind het bijna jammer dat je door moet lopen. Daarna gingen we met zijn vieren naast elkaar met een 3D-bril op in een karretje voor een onbeschrijfelijke rit. Een combinatie van een achtbaan met een simulator en een spookhuis. De dementoren en grote spinnen vliegen je om de oren. Wat een gave rit.
Daarna gingen we in dit gedeelte nog in de Dragon Challenge. Ook een gave achtbaan waarbij je met je voeten los hangt en een flink aantal keren over de kop gaat. Wat een G-krachten kwamen hier op je af. Daarna namen we de Zweinstein Express naar het andere park. Ook alweer zo mooi. Je stapte in een coupé in een echte trein en door het raam zag je eerst de omgeving van Zweinstein voorbij komen en door de deur van de coupé heen de schaduwen van Harry, Ron en Hermelien die een plaatsje aan het zoeken waren. Daarna door het raam Londen en we stapten weer uit op Kings Cross Station, perron 9 3/4. Precies zoals in de films.
Hier was een compleet stuk Londen nagebouwd. Door de muur uit de film liepen we Diagon Alley binnen. Misschien nog wel gedetailleerder nagebouwd dan Zweinsveld. Compleet met een grote draak op een toren die om de zoveel tijd vuur spuwde. Wat geweldig mooi weer allemaal. Bij Gringotts bank was een wachtrij van meer dan drie uur. Dat gingen we niet doen. In plaats daarvan liepen we de Universal Studio's binnen bij het San Francisco gedeelte. Bij een bakkertje haalden we drinken en een lekker stuk taart. Dit aten we op het terrasje op. We hadden geen kaart van het park dus zagen we wel waar we allemaal uitkwamen. Wel zo relaxt. We hebben toch een ticket voor drie dagen en de hitte viel vandaag ook wel mee. We liepen richting New York en gingen hier naar de Transformers, een geweldige  3D-ride.
Toen we weer buiten kwamen zagen we een leuke kleine parade van Sponge Bob om daarna verder te lopen naar E.T. Een soort droomvlucht waarbij je op een fiets zit met E.T. voorop en zorgt dat E.T. weer thuis komt en dan nog een stuk over zijn planeet. Intussen hadden we honger gekregen en we gingen een lekkere pizza eten bij de Sipmsons. We aten hem op bij Moe's café. Ook weer helemaal nagemaakt uit de film. Hierna gingen we natuurlijk ook in de Simpsons 4D-ride. Deze hadden we ook al eens gedaan in LA, maar hij blijft erg leuk. Hierna nog in Men in Black, waar je vanuit je karretje mag laserschieten. Erg leuk, maar helaas verloor Anouk net voor het einde haar nieuwe Guess zonnebril. Daarna nog in the Mummy, een achtbaan waar je eerst vooruit gaat en daarna weer achteruit geschoten wordt. Ook al weer zo mooi gethematiseerd.
Daarna kwamen we voorbij de Horror Make Up Show. Hier dachten we even te kunnen uitrusten terwijl we keken hoe de monsters en special effects voor de horror films worden gemaakt, maar dat ging even anders. Al vrij snel werd Anne er uit gepikt om mee te doen met de show. Ze kreeg een hand die natuurlijk los en vol bloed zat. Daarna nog een stapel bloederige armen die ze op een tafel moest leggen waar natuurlijk net op dat moment een hand uit kwam. Ze schrok zich rot. Daarna werd er met een groot mes in haar arm gesneden. Het bloed liep er uit. Natuurlijk met een uitschuifbaar lemmet en een pompje nepbloed, maar zelfs van dihtbij zag het er echt uit. Anne dacht dat ze klaar was, maar verderop in de show moest ze weer terug komen. Ze kreeg zogenaamd een electronisch hesje en handschoen aan en een "charmante" kap op haar hoofd om een monster mee te laten bewegen. Zoals verwacht zat hier iemand in die de zaal probeerde te laten schrikken. Een leuke show.
Nog even door naar Disaster. Hier werden met het publiek filmopnames gemaakt m.b.v. greenscreens. Later ook nog wat opnames in de metro waarbij er een aardbeving, vuur en een overstroming kwam. Al deze beelden samen werden een kort rampenfilmpje. We waren intussen best wel moe en gingen het park een tijdje uit om bij het Hard Rock Café op de Universal City Walk te gaan eten. Wat een enorm groot Hardrock Café. Overal hangt wel iets van een bekende artiest, je raakte niet uitgekeken. En middenin aan het plafond hing een mooie roze Caddilac. Het eten was ook weer erg lekker en Joris en Anouk hadden zelfs nog ruimte voor een lekkere milkshake van Ben en Jerry's ijs.
Intussen was de zon al wat weggezakt en gingen we opnieuw kijken bij de Gringgotts bank. Nu een wachttijd van iets meer dan een uur. Dat gingen we maar doen. De attractie is pas nieuw en een paar weken geleden waren hier wachttijden van zes tot acht uur. Eerst in de wachtrij buiten waar wel fijn ventilatoren en nevelmachines hingen. Vlak na ons werd er niemand meer binnen gelaten. Na een tijdje ging de wacthrij binnen verder. Wow, wat mooi gemaakt. De bank uit de film met ontzettend echt lijkende animatronics. Bij ééntje zelfs met bewegende huid en wenkbauwen. Levensecht. Er hingen ook hier weer bewegende schilderijden en ook de kranten uit de film met bewegende foto's. Ook deze wachtrijj was weer een attractie op zich. Daarna met een grote lift zogenaamd mijlen onder de grond en in de spelonken onder Gringotts met een wenteltrap weer omhoog. Hier mochten we frontrow instappen met een 3-D bril op voor weer een achtbaan, gecombineerd met 4D-film. Er komt een draak op je af en je voelt het vuur. Je gaat langs een enorme waterval in een grot. Door de kluizen en de schatkamers van Gringot. Je wordt aangevallen door Voldemort en zijn slang. En natuurlijk loopt het goed af. Wat een gave attractie. Het wachten meer dan waard.
Buiten was het intussen donker en we liepen nu door een mooie verlichte Diagon Alley. Bij Olivanders toverstokken winkel stond de hele dag een rij van een uur. Nu waren we de enige en kregen een privé show. Voor Anouk werd de passende toverstok gezocht. Stiekem toch nog wel heel erg leuk. Helaas was de toverstok wel 45 dollar, dus dat hebben we maar niet gedaan. Weer buiten was het bijna 21.45 uur, tijd voor de eindshow met projectie op water, fonteinen en vuurwerk. Wel een lange dag, maar we hebben alles op ons gemak gedaan. Behalve het uur wachttijd voor Gringotts en zo'n veertig minuten voor de rit in Zweinstein vielen de wacthttijden ook heel erg mee. We gingen nog even naar de Guest Relations om te vragen of ze Anouk's zonnebril hadden gevonden, maar deze was helaas al dicht. Met de mensenmassa mee naar de parkeergarage dan maar. Gelukkig heeft iedere verdieping hier zijn eigen uitgang, dus dat viel mee. Een half uur later waren we weer thuis waar we moe maar voldaan ons bedje zijn ingerold. Morgen weer even en relaxdag.