Double click Amerika 2014
Om 8.30 uur vanochtend zaten we alweer in de auto richting Seaworld. Toen we daar om 9.00 uur aankwamen was het nog niet druk op de parkeerplaats. We hadden al dagtickets en hoefden die alleen nog maar even te scannen. Meteen liepen we door naar de Dolphin Cove. Hier kun je voor $7,- een bakje vis kopen om de dolfijnen te voeren. Er mogen maar een bepaald aantal mensen tegelijk in en gelukkig was er nog plaats. Anne en Anouk kochten een bakje en even later mochten ze de dolfijnen voeren. Met de ene hand moesten ze het visje in de bek van de dolfijn gooien en met de andere hand mochten ze hem onder zijn kin aaien. Wat geweldig om de dolfijnen echt aan te mogen raken. Wat een mooie dieren zijn het toch.
3 aug 2014
We zagen dat het bijna tijd was voor de dolfijnenshow Blue Horizon. We zaten lekker in de schaduw bij een ventilator en dat was maar goed ook. Wat was het vandaag ontzettend heet. De show zelf was prachtig. Een combinatie van een geweldige dolfijnenshow en een soort Cirque de Soleil. Er vlogen ook hele mooie papegaaien rond. Wat knap dat ze die ook zo hebben kunnen trainen. En dat allemaal in combinatie met mooie muziek. Die Amerikanen kunnen er wat van. Heel wat anders dan bij ons in het dolfinarium.
Hierna liepen we naar de Turtle Trek, maar we hadden pech. Net voordat we naar binnen mochten was er een technisch probleem. Wel konden we intussen in het aquarium alvast naar de zeeschildpadden kijken. Ook alweer zo'n mooie dieren. Toen we net weg wilden gaan om iets anders te gaan doen mochten we toch naar binnen. We kregen een 3D-brill op en stonden in een koepel waarop een 3D-film werd gedraaid over een zeeschilpad. Net alsof je er echt in staat. Buiten zagen we nog manatees. Wat leuk dat we die ook al in het wild hadden gezien. Een stukje verderop was een bassin met pijlstaartroggen die je mocht aaien. Dat hebben we dan ook gedaan. Voelde heel anders dan we hadden gedacht.
Daarna gingen we in de Manta. Er was maar een wachtrij van vijf minuten. Terwijl we door de wachtrij liepen zagen we in aquariums echte mantelroggen voorbij zwemmen. De achtbaan zelf was geweldig. Je hing er onderaan zodat het leek alsof je net als de mantelroggen door het water zweefde. Wat een krachten kwamen hier weer vrij. Terwijl Anne en Anouk er even van bij kwamen deden Erik en Joris hem lekker nog een keer.

Toen was het tijd voor de lunch. Echt veel honger hadden we niet, dus namen we bij een zelfbedieningsrestaurant een kindermenu met lekker koud drinken er bij. Eenmaal buiten was het alweer tijd voor de show One Ocean met prachtige orka's. Voordat de show begon werden eerst alle militairen in het zonnetje gezet.
Daarna vertoonden de orka's hun kunsten. Wat ontzettend knap weer en wat een contact hebben alle verzorgers hier toch met hun dieren. We genoten er echt van. Op het laatst van de show werden alle mensen in de splash zone nog even flink nat gegooid door de orka's.
Na deze show gingen we meteen door naar de show Pet's Ahoy. Een show met ontzettend veel honden, katten, ratten, vogels, een hangbuikzwijntje en zelfs een stinkdier. Ongelooflijk weer wat ze de dieren allemaal geleerd hebben. En dan te bedenken dat ze al deze dieren uit opvangcentra hebben gehaald. Hierna door naar de show van Seymour en Clyde. Een hele komische piratenshow met twee zeeleeuwen en een otter in de hoofdrol en op het laatst nog een enorme walrus. We hebben heel erg moeten lachen.

Toen was het tijd voor de attractie Antartica: Empire of the Penquin. Toen we net in de rij stonden begon de lucht donker te worden en in de verte zagen we het al flitsen. De achtbanen in het park werden al stopgezet en even later begon het inderdaad te regenen. Anne en Anouk vonden midden in de wachtrij gelukkig een droog plekje onder een parasol. Erik en Joris liepen alvast verder. Helaas hield het toen op met zachtjes regenen. Het was een echte tropische regenbui die gelukkig een kwartiertje later alweer op hield. Erik en Joris waren doornat. Anne en Anouk sloten weer aan, maar helaas werd er toen omgeroepen dat er een storing was. We waren al zo ver gekomen dat we toch maar bleven staan. Bovendien deden de andere attracties het vanwege het onweer toch niet. Toen we na een flinke tijd net weg wilden gaan deed de attractie het weer. Binnen was het ontzettend koud, zeker voor Erik en Joris die nog helemaal nat waren. Je kon kiezen tussen een rustige en een wilde rit. Wij kozen natuurlik de wilde, maar dat viel uiteindelijk ook wel mee. In ronddraaiende karretjes waarin het net leek alsof je over het ijs gleed, zagen we een film over een opgroeiende pinguin. Daarna moesten we weer uitstappen en mochten we langs de echte pinguins lopen. Ook hier was het ijskoud. De verzorgers zelf hadden een soort skipakken aan. Het was wel heel mooi om te zien. Wat een grappige beesten zijn het toch. Zeker als ze gaan lopen. En wat kunnen ze snel zwemmen.
Het onweer was weer weggetrokken en de achtbanen deden het weer. Daarom maar snel naar Kraken. Ook een hele gave achtbaan waarin je met vieren naast elkaar in een enorme kar zit. Nog even naar een heel erg mooi aquarium waar je door een glazen tunnel gaat. De haaien en mantelroggen zwemmen zo om en over je heen. We kwamen ook nog langs de plek waar je de orka's onder water zag zwemmen. Daar hebben we nog een tijdje staan kijken. Hierna vonden we het welletjes. Het was intussen 18.30 uur en we hadden eigenlijk alles gedaan wat we wilden doen. Ondanks twee keer pech met een technische storing. Het was dan ook helemaal niet druk in het park.
We waren snel weer de parkeerplaats af en reden eerst richting een Best Buy. Midden op de dag had het schermpje van de videocamera het begeven. We hadden hem ook al best lang. Het was er nog een met videobandjes die je steeds moet wisselen. Nu kochten we een mooie met een SD-kaart. Wel zo gemakkelijk en als het goed is kunnen we weer jaren vooruit. Daarna snel door naar de CiCi's. Hier kun je onbeperkt soep, pizza, pasta, sallade en dessert eten. Het was erg lekker en we waren nog geen $25,- kwijt. Ook hebben we weer eens wat andere smaken kunnen proberen zoals appeltaartpizza. Daarna snel weer terug naar de villa, want morgen willen toch nog een keer vroeg op voor een tweede keer Universal.