Double click Amerika 2014
Vanochtend hielden we het al weer vol tot 7.00 uur met slapen. Nog even en we zijn door onze jetlag heen. Helaas had het al de hele nacht geregend en regende het nog steeds flink. We besloten dan ook om Tallulah Falls maar niet te bezoeken. Een wandeling rondom de kloof van zeker anderhalf uur zagen we niet zitten. Jammer, maar helaas. We deden lekker rustig aan en tegen 9.00 uur reden we richting de Smokey Mountains. Al een stuk voor Cherokee zagen we de bergen al in de verte opdoemen. Half verstopt in de wolken. Iets voorbij Cherokee   besloten we om toch maar de Mingo Falls te bezoeken. We trokken onze poncho's aan en liepen de korte trail naar de waterval. Gelukkig niet voor niets, want het was een erg mooie waterval.
19 juli 2014
Daarna reden we het Smokey Mountains National Park in. Daar liepen we eerst even het visitor center binnen om een plattegrond te kopen voor $1,-.  In dit park hoef je geen entree te betalen, zo hebben we het park toch een klein beetje gesponsord. Ondanks de stromende regen was de weg door het park toch erg mooi. Alleen op de uitzichtspunten was helaas niets te zien. We reden op een gegeven moment zo door de wolken heen. Geen wonder dat ze het de Smokey Mountains noemen. We reden de volgende uitzichtspunten dan ook toch wel een beetje teleurgesteld voorbij, maar alles zou nog goed komen.

Toen we het hoogste punt voorbij waren begon het een beetje op te klaren en op een gegeven moment hield het zelfs op met regenen. We besloten dan ook om vandaag al de Cades Cove Loop te rijden in plaats van morgen. Wie weet regent het dan weer. Cades Cove is een prachtig dal in de Smokey Mountains waar je ook kans hebt om beren te zien en ja hoor, al binnen tien minuten was het raak. Voor ons stopten een aantal auto's en een stuk verderop in de bossen zagen we een zwarte moederbeer met twee cubs. Wat een mooi gezicht. Wel moeilijk om foto's van te maken tussen de bomen, maar we hebben ze goed kunnen zien.
Na een tijdje moesten we echt verder. Er stond intussen een hele file achter ons. We reden verder door de mooie omgeving en even later was het weer raak. Er stopten weer auto's voor ons. Deze keer konden we gelukkig wel aan de kant parkeren en een heel stuk verderop in een veld zagen we een bruine beer. Ook nu weer te ver om goed foto's te kunnen maken, maar we konden hem toch goed zien. Ook hier hebben we een tijdje staan kijken.
De rest van de loop kwamen we geen beren meer tegen, maar onze dag kon niet meer stuk. Wat geweldig om dit te hebben gezien. We reden buiten het park om naar onze volgende campground, de Pigeon Forge / Gatlinburg KOA. Intussen was zelfs de zon gaan schijnen en kon eindelijk de bbq aan. Het smaakte allemaal prima en daarna liepen we nog even het dorpje Pigeon Forge in. Daar waren allemaal souvenirwinkels, restaurants en zelfs een complete kermis. Daarna weer door een parkje terug naar de campground. In het parkje zagen we ineens enorm veel vuurvliegjes in het gras en tussen de bomen. Wat een mooi gezicht en wat een mooie afsluiting van een geweldige dag.