Double click Amerika 2014
We waren toch weer op tijd wakker, omdat gisteren de klok een uur terug was gegaan. Dat kwam mooi uit, want nu konden we op tijd op weg naar Memphis. Eerst nog even langs de Wallmart om water, brood, yoghurt en nog wat boodschappen in te slaan. Toen snel verder. Eerst langs de mooie skyline van Nashville. Daarna urenlang door mooi heuvelachtig bosgebied. Een mooie weg om te rijden. Onderweg tankten we nog even. Wat een prijzen hier. Omgerekend 75 cent voor een liter. Waarom moet het bij ons zo duur zijn? Ongeveer een uur voor Memphis werd het landschap wat uitgestrekter. Rond half één kwamen we aan op het Graceland RV Park. Deze campground hoort samen met het Heartbreak Hotel bij het complex van Graceland.
22 juli 2014
We maakten op zijn Amerikaans een lekker broodje hotdog voor de lunch en tegen half twee liepen we naar Graceland. We hadden van te voren al kaartjes besteld en mochten nu lekker de wachtrij voorbij lopen. We kregen een koptelefoon voor de audiotour en konden al meteen met de shuttle mee naar de overkant door de bekende poorten van Graceland. Over de enorme oprijlanen kwamen we aan bij Graceland. Een ontzettend mooi huis, maar wel veel kleiner dan we verwacht hadden.

Binnen zagen we eerst de woonkamer van Elvis met witte vloerbedekking en een enorm grote witte bank. Daarnaast was de slaapkamer van zijn ouders. Hij had ze als kind al een leven in luxe beloofd en dat kon hij hier waar maken. Daarna zagen we de eetkamer en de keuken, want bij Elvis waren altijd dag en nacht mensen over de vloer en werd er ook dag en nacht gekookt. Verder op deze verdieping nog de Junglekamer, compleet met waterval.
De bovenverdieping was tijdens zijn leven al privé en dat is hij nu nog steeds. Wel mochten we naar de basement. Hier had Elvis lol met zijn vrienden. Hij had er een  muziekkamer met zijn platencollectie, stereoapparatuur en drie tv's. Het viel trouwens op dat hij in iedere ruimte wel een tv had staan. Verder was er nog een ruimte met poolbilart.
Van hieruit liepen we weer naar buiten langs het zwembad in gitaarvorm, met de duikplank als gitaarhals naar de graven van Elvis, zijn ouders, oma en zijn bij de geboorte gestorven tweelingbroertje. Ook hier kon je aan de teksten op de graven weer zien wat voor band deze familie met elkaar had. Mooi dat ze hier samen begraven liggen.
Van hieruit liepen we weer naar boven langs de Junglekamer door naar buiten. Hier was een enorme carport voor al zijn auto's die nu in het museum staan waar we later nog naar toe gingen. Verder een speeltuintje voor zijn dochter Lisa Marie en een enorm door witte hekken omringde weide voor zijn paarden. Door het kantoor liepen we aan de achterkant van het huis naar een ander gebouw. Hier had hij een ruimte laten maken met heel veel banken en een piano om lekker met zijn vrienden te relaxen. De ochtend voor zijn dood had hij hier nog piano gespeeld. Elvis was gek op squash en had hier ook een ruimte voor laten maken waar nu zijn pakken, platen, e.d . hangen.
Voor dat we weer met de shuttle naar de overkant gingen, maakten we nog wat foto's van de voorkant van het huis en een Amerikaanse familie was ook zo vriendelijk om wat foto's van ons te maken. Daarna bezochten we aan de overkant de auto's van Elvis. Wat zaten daar mooie bij! Daarna nog naar zijn twee vliegtuigen. Een kleine, de Jet Star. En een grote, de Lisa Marie. Deze was echt helemaal over de top met enorme banken, een slaapkamer, een vergaderkamer, de wastafels op de toiletten en de gespen van de gordels van 24 karaat goud. Dit vliegtuig werd gebruikt voor zijn concerten, maar ook om te feesten met vrienden. Of om een keer met Lisa Marie naar Colorado te vliegen omdat ze nog nooit sneeuw had gezien om vervolgens na een paar minuten in de sneeuw gespeeld te hebben weer terug te vliegen. Hij heeft in ieder geval wel genoten voordat hij op 16 augustus 1977 aan een hartaanval stierf.
We vonden het fantastisch om nu zelf op Graceland geweest te zijn en zelfs Joris en Anouk die niet zo veel met Elvis hebben vonden het erg leuk. Het was intussen wel erg warm geworden, zo'n 34 graden. We liepen dus maar weer snel terug naar de campground waar we lekker het zwembad in gesprongen zijn. Daarna nog even een wasje gedraaid. Eigenlijk waren we van plan om een pan nasi te maken, maar we hadden geen zin meer om te koken. In plaats daar van lieten we ons ophalen door de roze limo van Marlows. Dit was een soort dinner helemaal aangekleed met foto's en spullen van Elvis. We hebben er erg lekker gegeten. Joris had de beroemde smokey ribs van Marlows en de portie die hij kreeg was enorm, maar hij kreeg het wel op. Daarna werden we weer netjes door de roze limo afgezet bij de campground.