Double click Amerika 2014
Toen we vanmorgen wakker werden regende het weer. We besloten dan ook om de Smokey Mountains niet meer in te gaan vandaag. We deden lekker rustig aan en skypten nog even met de familie. Na het ontbijt reden we naar de Tanger Outlets in Sevierville, een stukje verderop. Eerst wilden we nog propaan tanken, maar het enige punt dat dit verkoopt was op zondag gesloten. Dan morgen maar. Hierdoor reden we wel een heel mooi stuk binnendoor en omzeilden zo het drukke verkeer in Pigeon Forge.

In de enorme outlet sloegen we allemaal goed onze slag. We stonden weer opnieuw verbaasd over de prijzen. Anne drie Levi spijkerbroeken voor 30 per stuk en twee paar All Stars samen voor 40. Voor Joris helaas nog steeds niet zijn Nike Jordans in de goede maat, maar wel een mooi paar Adidas schoenen, twee vesten een hele stapel shirts. Voor Erik een mooi vest en weer een paar lekkere deo's van American Eagle en Anouk twee paar slippers, een hemdje en een shirtje.
20 juli 2014
Het was intussen al bijna half twee en we hadden nu toch wel honger. We aten snel een hapje bij de Mac Donalds en daarna gingen we verder door Pigeon Forge. Wat een gekte hier. De Titanic levensgroot nagebouwd, een huis op zijn kop met de fundering boven en het dak beneden. Het Empire State Building met King Kong, niets is te gek hier.
Het was intussen flink warm geworden en we besloten om de camper op de campground neer te zetten en de trolly te nemen naar Gatlinburg. De Smokey Mountains weer in gaan had geen zin, want die lagen nog steeds in de wolken en er hing een hele donkere lucht boven. We reden er midden door de mooie bossen naar toe. Wat een leuk plaatsje. Een combinatie van een wintersportdorpje en de gekte van Pigeon Forge. Ontzettend veel snoep- en fudge winkels. Een tentoonstelling van het Guiness Book of Records, waar Joris buiten nog even op de foto ging met de langste man ter wereld, heel veel winkeltjes en restaurantjes, een spookhuis, de nabootsing van een aardbeving en nog veel meer.
Even later kwamen we aan bij de Incredible Christmas Place. Een kerstwinkel of eigenlijk een kerstdorp in de zomer. Compleet met kerstman. Wat een mooie spullen hier en binnen ook kerstdorpjes. Van Dickens, Disney, Coca Cola, de Grinch en nog veel meer. We keken ook hier een flinke tijjd rond en kochten nog een bordje met een spreuk voor in de tuin.
Een stuk verderop bezochten we de Ole Smokey Moonshine Distillery. Het stoken van Moonshine is verboden en dit is dan ook de enige plek waar het officieel mag. Je kon hier zien hoe de Moonshine gestookt werd. Buiten trad een Hilly Billy bandje op en binnen mocht je Moonshine proeven als je je maar kon legitimeren om te bewijzen dat je boven de 21 was. Joris en Anouk mochten dus helaas niet mee proeven. In piepkleine glaasjes mochten we zo'n 10 smaken proeven en de meesten waren nog echt lekker ook. Helaas koste een klein potje al $25 dus dat deden we maar niet, maar wel leuk om gedaan te hebben.
Joris en Anouk konden een stuk verderop in een peperwinketje wel pepersauzen proeven. Joris proefde de op twee na heetste ter wereld en dat heeft hij geweten. Hij is heel wat gewend, maar dit was zelfs hem te veel. Vlug maar een pizza gaan eten om de boel te blussen. We namen twee pizza's (American size) met zijn vieren, maar die kregen we zelfs niet op. Daarna kocht Anouk nog een fudge-chocolade appel voor morgen en namen we de trolly weer terug. Helaas begon het toen net weer keihard te regenen. Gelukkig wilde de chauffeur voor ons bij de ingang van de campground stoppen zodat we toch niet al te nat weer bij de camper aan kwamen. Al met al een relaxte gezellige dag.