Double click Amerika 2014
Helemaal niet vevelend om te ontbijten met zo'n uitzicht! Na het ontbijt reden we over de brug weer even Mississippi in om even later weer de staat Louisiana in te rijden. We reden weer door mooi bosrijk gebied en na ongeveer een uurtje kwamen we aan in St. Francisville. Hier bezochten we de Rosedown Plantation. We reden door de poort over een mooie laan met bomen die vol hingen met Spaans mos. Wat een mooi gezicht. Bij een huisje acheraan op het terrein kochten we kaartjes voor de tour van 11.00 uur. We hadden nog wat tijd en liepen eerst nog even door de tuinen en over de prachtige oprijlaan met eeuwenoude eiken.

Overal zagen we de mooiste bomen met Spaans mos, bloemen, prieeltjes en fonteinen. Ook waren er nog wat bijgebouwtjes, zoals het huisje van de dokter. Er vlogen hele grote vlinders en we zagen zelfs kolibries vliegen in één van de prieeltjes. Op de veranda van het plantagehuis gingen we in de schommelstoelen zitten wachten totdat de tour begon.
25 juli 2014
Precies om 11.00 uur mochten we naar binnen. Dit huis is nu van de staat en alles is hier goed bewaard gebleven. Het hele huis is nog ingericht zoals destijds. Vol pracht en praal, mooie meubels, serviezen, hemelbedden, prachtige plafonds en ramen met oude luiken er voor. We mochten heel de beneden- en bovenverdieping zien. Vanaf het balkon hadden we weer een mooi uitzicht over de oprijlaan met de eiken.
Intussen was het tijd voor de lunch en in de camper maakten we een lekkere pan tomatensoep met wat brood er bij. Hierna reden we naar Baton Rouge om naar het Guitar Center te gaan. Hier had Joris een tijd geleden een gitaar besteld, maar intussen is zijn computer gecrasht. Hij wist nu dus niet meer zeker of hij de gitaar nog wel wilde kopen. Voor de zekerheid gingen we toch maar even kijken. De gitaar bleek behoorlijk beschadigd te zijn. Dit maakte de keus wel gemakkelijker. Nog maar even doorsparen dus. Een nieuwe computer is nu belangrijker.
Daarna gingen we weer verder richting Vacherie. Aan de kant van de weg zagen we al wat moerassen liggen en we moesten ook regelmatig over een brug om het water over te steken. Eigenlijk wilden we hier de Laura Plantation bezoeken, maar dit was alleen mogelijk met een tour van anderhalf uur. Anouk voelt zich al een stuk beter dan gisteren, maar dit was toch een beetje te veel van het goede. Daarom reden we maar snel door naar de New Orleans West KOA campground. Een kleine, maar nette campground waar we weer een mooi plekje kregen. Vanavond ging de bbq weer aan. Toen we net zaten begon het wat te druppelen, maar dat hield gelukkig al snel weer op. We hebben besloten om morgen een keer lekker uit te slapen en dan een taxi te nemen naar het Frenchmen Quarter in New Orleans.