Double click Amerika 2014
Het verslag is dit keer een dag later. Anne was al de hele nacht niet lekker geweest en voelde zich 's ochtends nog steeds beroerd. Eind van de ochtend ging het wat beter en besloten we toch een taxi te nemen. We lieten ons afzetten bij St. Louis Cemetry 1. Dit is het oudste kerkhof van New Oleans. Veel graven zijn dan ook al vervallen. Ook heeft de orkaan Kathrina er veel verwoest en dat is nooit meer hersteld. Omdat dit moerasgebied is staat het grondwater hier heel hoog en wordt iedereen boven de grond begraven in tombes. Soms wel drie boven elkaar. De beroemdste tombe hier is die van Marie Laveau, een voodoopriesteres. Nu nog steeds zetten mensen een kruisje op haar tombe om een wens te mogen doen of ze laten er iets achter. De acteur Nicolas Cage heeft hier ook alvast een graf laten plaatsen in de vorm van een pyramide. Wij zagen een paar tienermeisjes foto's van zichzelf laten maken met zijn graf en op zijn toekomstige naamplaat zaten flink wat lipstiftkusjes. Heel bizar.
27 juli 2014
Het was intussen 36 graden geworden en we liepen snel van het kerkhof naar Canal Street waar we de streetcar namen naar het River Front. Daar namen we de Ferry naar Algiers Point aan de overkant. Zo hadden we een mooi uitzicht op de skyline van New Orleans. Meteen namen we de ferry ook weer terug. Naast de terminal van de ferry lag een mooi winkelcentrum. Hier rustte Anne even uit op een bankje en de rest liep snel een rondje. Anouk haar zonnebril had het begeven en hier vond ze een mooie van Guess. Joris zag bij Aeropostal zijn favoriete deo afgeprijsd liggen en sloeg die ook even flink in.
Van hieruit namen we de River Front streetcar en stapten weer uit bij Jackson Square. We zagen alle straatschilders weer en luisterden nog even naar een Jazzband. Daarna wilden we naast de kerk een tentoonstelling gaan bekijken over de orkaan Kathrina, maar helaas ging het museum net dicht. In plaats daar van liepen we naar de French Market en gingen nog wat winkeltjes in en uit. Bij het French Market Café dronken we wat. Eigenlijk wilden we nog naar Frenchmen Street waar alle goede Jazzbands spelen, maar Anne voelde zich intussen weer heel erg beroerd. Koorts en 36 graden buiten is geen goede combinatie. Ach een goede reden om misschien nog eens terug te gaan naar New Orleans. Het is echt een geweldige stad.

We namen een taxi terug naar de campground en Erik en de kids bestelden daar een lekkere pizza van Papa John's die ze lieten bezorgen bij de camper.