Double click Amerika 2014
Anne was nog niet helemaal fit, maar het ging gelukkig al wel iets beter dan gisteren. Gelukkig maar, want we hadden om 10.00 uur een Swamp Tour geboekt. Het was ongeveer een uurtje rijden naar Pearl River Swamp Tours in Slidell. Toen we er aan kwamen zagen we al een stuk of vijf alligators liggen. Eén grote en vier kleintjes. Voor ons ging er een boot weg met 20 personen. Wij konden vanaf de kant mooi zien hoe de alligators een mashmallow kregen aan een stok en daarvoor een flink eind uit het water sprongen. Daarna kwam onze boot. Er had een groep afgezegd en uiteindelijk zaten we met maar acht personen in onze boot. Bijna een privétour dus. Wel net zo fijn, want nu konden we tijdens de tocht gaan zitten waar we wilden en hadden we overal goed zicht op.
28 juli 2014
Ook onze gids deed mashmallows aan een stok en nu zagen we de alligators van heel dichtbij uit het water springen, wat een kaken hebben die beesten en wat zijn ze snel. Ongelooflijk dat we verderop in de rivier mensen zagen zwemmen. We gingen eerst langs een paar boten die door orkaan Katrina kilometers ver waren meegenomen en hier zijn neergesmeten. Wat een natuurgeweld moet dat zijn geweest. Daarna gingen we een stuk over de Pearl River. Hier stonden ook wat houten huisjes aan het water. Mooi wonen, maar je moet 's ochtends wel even de alligators en de slangen van je veranda afvegen zei de gids. Hij was zelf opgegroeid in zo'n huisje hier vlakbij.
Een stuk verderop vaarden we het moeras in. Onbeschrijfelijk mooi. Kijk maar naar de foto's. Op een gegeven moment kon de boot niet meer verder en werd hij even aan de kant gelegd. Hier zagen we een wasbeer. Hij was helemaal niet bang en kwam heel dichtbij. Wat een mooi dier. Daarna vaarden we het hele eind weer terug met een behoorlijke snelheid. Dat kon omdat de boot met zo weinig mensen aan boord niet zo zwaar was. Wat een ontzettend mooie tocht was dit.
We reden weer verder en na ongeveer een uurtje stopten we bij een Subway om wat te eten. Ze stonden daar wel heel raar te kijken dat er voor Anne een broodje met alleen maar kaas werd besteld. Hierna snel weer verder. We reden weer een stukje door Mississippee en ook nog een stuk door Alabama, onze zesde staat deze vakantie. En uiteindelijk reden we Florida binnen, onze zevende en laatste staat. We reden door ontzettend waterrijk gebied over enorm lange bruggen.

Bij Pensacola bezochten we het Naval Aviation Museum. We moesten ons eerst legitimeren om op de marinebasis binnen te mogen komen. Wat een mooie collectie vliegtuigen en helicopters zagen we hier. Ook heel veel maquettes van vliegdekschepen en een heel gedeelte van een vliegdekschip nagebouwd. Wat zijn dat enorme dingen.
We deden in Pensacola nog wat boodschappen en reden toen snel verder naar de campground. In de verte zagen we het steeds donkerder worden en net voordat we de campground bereikten begon het keihard te regenen. Gelukkig was de bui ook weer snel over. Wat een mooi plaatsje hebben we hier. Met ons eigen terrasje dat uitkijkt over het witte strand en de zee. We hebben hier lekker onze spaghetti zitten eten en naar het onweer in de verte zitten kijken totdat het al lang weer donker was. Dit is echt genieten. Hopenlijjk schijnt morgen wel de zon,  zodat we ook nog even lekker op het strand kunnen liggen.
Langs de rivier stonden de mooiste bomen met Spaans mos en we zagen ook een blauwe reiger. Even later vaarden we de Bayou in. Dit is een stuk langzaamstromend heel ondiep water. De begroeďng werd hier nog mooier. Bomen met hun wortels in het water. Veel vogels en enorme libelles. Helaas verder geen alligators, omdat het hier zo'n strenge winter is geweest. Wel zagen we aan de kant flink wat wilde zwijntjes. De boot werd er even aangelegd en ook deze beesten lusten graag marshmallows.