Double click Amerika 2014
We stonden vanochtend vroeg op om een half uurtje verderop naar het Wakullah Springs State Park te gaan. Onderweg zagen we alweer hertjes aan de rand van de bossen en er schoten ook eekhoorns over de weg. Om 9.15 uur waren we in het park. Ook daar stikte het van de eekhoorns om ons heen. We moesten nog even wachten totdat de kaarverkoop van de boottocht open ging. Intussen raakten we aan de praat met een vrouw uit Pensacola Ze vroeg waar we allemaal al geweest waren deze reis en wat we het mooiste vonden. Moeilijk om te kiezen, we hebben zo ontzettend veel mooie dingen gezien. En dan hebben we ook nog een hele week te goed in Orlando.

We konden als eerste kaartjes kopen voor de boottocht. Zo kwam het dat we helemaal vooraan in de boot zaten met weer goed zicht op alles om ons heen. Wat was het hier ook weer prachtig. Wakullah Springs is een van de grootste en diepste natuurlijke zoetwaterbronnen ter wereld. Er ligt ook een heel grottenstelsel onder waarin gedoken wordt. Er zijn in dit park ook veel films opgenomen, waaronder de eerste tarzan film met Johny Weismuller. We gingen eerst een stuk de Wakullah River op. Het was hier juist weer heel ondiep en heel erg helder. Je zag de vissen zo zwemmen. Ook hier weer mooie bomen met wortels in het water en spaans mos aan de takken. Het was prachtig weer en alles weerspiegelde dan ook mooi in het water.
30 juli 2014
Er zaten ontzettend veel watervogels. De ene nog mooier dan de andere. Blauwe reigers, witte ibissen en nog veel meer vogels waar we de naam niet van weten.
Verder zagen we nog een wasbeer, maar die was te snel om te fotograferen. Nogal wat alligators en schildpadden. Wat een mooi gebied weer om door heen te varen.
Aan het eind van de tocht kwamen we weer bij de bron. Hier is ook een afgezet zwemgedeelte, zodat de alligators er niet bij kunnen. Het leek hier niet diep, maar dat was door de helderheid van het water gezichtsbedrog. Ineens zagen we vanuit onze ooghoek iets zwemmen. Zeekoeien, ofwel Manatees zoals ze hier genoemd worden. Normaal zwemmen die hier alleen maar in de winter, omdat het water van de bron altijd warm blijft. In de zomer trekken ze dan weer naar zee. Ook de ranger zei dat het heel bijzonder was dat ze er nu waren en ook nog zo veel. Ze kwamen heel dicht bij de boot en we konden ze goed zien. Wat geweldig om ook dit weer mee te mogen maken. Zeker omdat we ze hier nu helemaal niet hadden verwacht. Toen de boot weer had aangelegd bleven we op de aanlegsteiger nog een tijdje naar de Manatees kjken.
Toen was het toch echt weer tijd om verder te gaan. We hadden nog een flinke rit voor de boeg naar Orlando. Na zo'n anderhalf uur was het weer tijd om te tanken en voor een snelle hap bij de Mac. Met milkshakes voor Erik en Anouk en een café latte voor Anne reden we weer verder. We zongen nog even luidkeels en vals mee met de radio en de meegebrachte cd's. Een paar uur later reden we Orlando binnen. We zagen in de verte Universal al liggen. Net voordat we bij de villa waren deden we vlug nog wat inkopen bij de plaatselijke Walmart. Wat een drukte hier, dat zijn we nog niet gewend. Anouk scoorde hier nog een mooie bikini en toen vlug naar de villa.

We herkenden hem al meteen van de foto's. We hadden al een code gekregen voor het sleutelkastje en voor het alarm, dus waren we zo binnen. Toen konden we alleen maar zeggen: wow! Wat een mooie villa. Veel groter dan op het op de foto's leek. Ruim, schoon, mooi ingericht met alles er op en er aan. Een ruime woonkamer met zit- en eetgedeelte. Een woonkeuken met vaatwasser, grote Amerikaanse koelkast en alles er op en er aan. Drie mooie slaapkamers met inloopkasten en twee badkamers. Een garage met wasmachine en droger en het belangrijkste een grote pooltafel. En ons eigen zwembad met een grote gazen kooi er om heen tegen het ongedierte. Hier houden we het wel een week uit.
De airco stond al aan, dus het was er lekker koel. Snel laadden we de camper uit en de eerste was ging aan. Toen dat gebeurd was doken we het zwembad in met een lekker drankje er bij. Dit hielden we een hele tijd vol, heerlijk. Buiten de kooi staat een voederpaal en daar kwam nog een eekhoorn op af. Ook zagen we nog wat salamanders. Na het zwemmen hadden we geen zin meer om te koken of om uit eten te gaan, dus bestelden we maar weer een lekkere pizza bij Papa Johns. Weer veel te veel natuurlijk, maar de rest warmen we nog wel op. Vlug de tweede was er in en de eerste in de droger. Wat gaat dat lekker snel hier met die grote wasmachines en drogers. Nu nog even het verslag maken en dan maar eens kijken hoe de bedden hier bevallen.