Double click Amerika 2014
We waren vanmorgen rond 9.30 uur weer bij Universal. We begonnen vandaag in het Universal Studio's gedeelte. Vlak na de ingang kwamen we bij de Minion's. Hier was al een wachtrij van 90 minuten. Dat gingen we dus niet doen. In plaats daarvan liepen we naar de Hollywood Rip Ride Rockit. Een achtbaan die eerst steil omhoog gaat en dan weer steil naar beneden. Erik en Joris gingen er in. Anne en Anouk sloegen even over. Daarna gingen we naar de Twister. Een show waar heel gaaf een tornado werd nagebootst.
4 aug 2014
Even verderop kwamen we langs een Starbucks. Hier namen we een Café Latte met iets lekkers er bij. En ook hier werd ons Nederlands weer herkend door een Amerikaan die in Nederland had gewoond. Door het San Francisco gedeelte liepen we weer door de muur bij Diagon Alley. Hier keken we nog eens op ons gemak rond. Ook liepen we nu door de Knockturn Alley. Een kleine donkere winkelstraat voor de duistere tovenaars. Ook alweer zo mooi gemaakt. Alles beweegt, je weet gewoon niet waar je kijken moet. Gringotts had weer een enorme wachtrij, maar die hadden we gelukkig vrijdag al gedaan.
We liepen door de muur weer naar buiten, Londen in. Bij het Kings Cross station "liepen we door de muur" naar perron 9 3/4. Hier namen we de trein naar Hogwaerts (Zweinstein). We zagen door het raam eerst weer Londen en daarna door de coupédeuren Harry Potter die een Dementor wegjaagde. Toen kwam voor het raam Hagrid voorbij en vervolgens zagen we al snel weer Zweinstein in zicht komen.
We liepen weer door Hogsmeade (Zweinsveld). En weer zagen we dingen die we de vorige keer niet gezien hadden. Het was niet druk bij Zweinstein en we gingen nog een keer in de rij. Deze keerwas de rij korter en al snel waren we weer binnen. Ook de tweede keer keken we onze ogen uit. We zagen Perkamentus weer, de pratende schilderijen, de krant met bewegende foto en Hermelien die het liet sneeuwen precies waar wij stonden. Wachtrijen kunnen echt wel leuk zijn. Al snel mochen we in het karretje stappen en ook de tweede keer was de rit net zo mooi. Je wist dat er dementoren langs kwamen en toch schrokken we gewoon weer. Helaas bleef bijna op het eind van de rit de baan stil staan. Er was iemand ziek geworden. We konden er wel om lachen, het maakte de rit er niet minder leuk om.
Intussen was het wel erg warm geworden. We liepen dan ook snel richting Jurassic Park River Adventure, een waterattractie. Eerst gingen we met ons bootje nog mooi langs allerlei leuke Dino's. Toen werden we omhoog getrokken naar een enorme T-Rex toe en toen gingen we met een noodgang naar beneden het water in. We hoopten een beetje nat te worden. Nou dat was zeker gelukt.
We hadden intussen honger gekregen en aten een broodje. Binnen no time waren we al weer opgedroogd en probeerden we bij het kindergedeelte onder de vele sproeiers toch weer een beetje nat te worden. We liepen naar de attractie Spiderman. Dit bleek echt een geweldige 3D-ride te zijn waarin het zelfs leek alsof Spiderman op je karretje sprong. Je voelde echt de hitte van de explosies en we kregen ook een aantal keren water over ons heen. Wat een mooie attractie weer. Toen we buiten kwamen wilden we nog in de achtbaan de Hulk, maar die deed het op dat moment niet. Het was intussen 14.30 uur en het was behoorlijk warm en druk geworden. Dus besloten we om lekker weer terug naar de villa te gaan.
Eerst gingen we nog even langs Guest Relations om te vragen of ze Anouk's zonnebril intussen gevonden hadden. Hier hadden we de langste wachtrij van de dag en helaas voor niets. Vlug naar de parkeergarage dan maar. Wat een afstanden lopen we hier. Gelukkig was het niet druk op de weg en waren we zo weer bij de villa.

Hier gingen we lekker relaxen en doken we nog even het zwembad in. Erik ging nog even naar de Harley Davison zaak hier in de buurt om motors te bekijken. Intussen begon het keihard te regenen en te onweren. Toen Erik al lang weer terug was begon het wat zachter te regenen, maar het hield niet op. Eigenlijk hadden we naar Downtown Disney willen gaan, maar daar hadden we in de regen niet zo'n zin in. In plaats daar van gingen we uit eten bij de TGI Friday's. Anne en Anouk hadden het eigenlijk wel gehad met al het vlees en bestelden als hoofdgerecht drie voorgerechtjes. Anne met een lekkere Peach Sangria er bij. Erik beslelde natuurlijk weer een lekkere steak en Joris de spareribs, nu met Jack Daniel's saus. Volgens hem de lekkerste van heel Amerika. We waren de laatsten die het restaurant verlieten en gingen weer terug naar de villa om weer lekker te relaxen. Morgenvroeg slapen we fijn uit.