10 augustus
Vanochtend hebben we het lekker rustig aan gedaan. Nog even via de MSN met Annemieke gepraat, we konden elkaar ook zien. Zo was ze er toch even bij in Las Vegas. Daarna hebben we de shuttlebus gepakt naar de Strip. We werden afgezet aan de achterkant van Harrah's, een groot hotel op de Strip. Natuurlijk moesten we ook hier weer eerst helemaal door het enorme casino om op de Strip te komen.

Als eerste gingen we binnen bij hotel Paris. Buiten staat een enorme Eifeltoren en de Arc de Triomph. Binnen lijkt het net of je in Frankrijk bent, compleet met lucht en wolken. Daarna gingen we naar de Miracle Miles Shops. Zoals de naam al zegt een mile vol met winkels. Hier heeft Anouk bij "Build a Bear" zelf een beer opgevuld en aangekleed met Burberry truitje, spijkerrokje en echte kleine sketchers. Ze kreeg er ook een geboortecertificaat bij.

Na een hapje bij de Mac gingen we naar de enorme M&M-winkel. Vier verdiepingen met M&M-spulletjes, je kan het zo gek niet bedenken. Ook is er een lange wand met allemaal buizen met alle kleuren M&M's. In deze winkel kun je ook een 3D film bekijken van Yellow en Red. Deze film hebben we natuurlijk ook bekeken. Op de bovenste verdieping staat zelfs een Nascar M&M-auto.

Het volgende hotel was MGM, hier is een leeuwenhabitat. Iedere dag zitten hier twee andere leeuwen, de rest van de tijd brengen ze door op een groot terrein buiten Las Vegas. De leeuwen deden niet veel, dus zijn we maar weer verder gegaan naar hotel New York, New York. Hier staat een kleinere versie van het vrijheidsbeeld. De hele skyline van New York is nagebootst, inclusief het Empire State Building. Ook loop je over de Brooklyn Bridge.

Al met al hadden we vier uur gelopen en dat met ruim veertig graden. We besloten dan ook terug te gaan naar de campground. Hier hebben we even lekker gerelaxed. Daarna gingen we eten bij het buffet van Sam's Town. Het eten was niet slecht, maar ook niet echt bijzonder. Omdat het nog geen tijd was voor de shuttlebus besloten we nog maar even een gokje te wagen. Joris en Anouk vermaakten zich intussen in de Gamehall. Dit wilden ze iedere avond wel doen. We hebben niets verloren, maar helaas ook niets gewonnen.

Om kwart over acht stapten we in de bus naar Downtown Las Vegas. Dit is het stuk oude Las Vegas dat iedereen kent van de bekende cowboy. Deze cowboy staat nog steeds op Fremont Street. Deze straat is compleet overdekt met een enorm scherm met ledlampjes, waarop ieder uur een show wordt geprojecteerd. Wij gingen voor de show van tien uur van Queen. We hadden eerst nog een uurtje en dat was helemaal niet vervelend. Er was van alles te zien op Fremont Street. Een jongen die met airbrush schilderijen maakte, ontzettend mooi. Een band die de Beatles nadeed, heel erg goed. Overal waren lichtjes en muziek. Net voor tien uur gingen we midden op straat zitten, net als veel andere mensen om de show goed te kunnen zien. De show zelf was in één woord geweldig. Niet te beschrijven, we hebben hem opgenomen op video om thuis nog een keer na te kunnen genieten. Hierna namen we de shuttelbus terug naar de campground waar we weer als een blok in slaap vielen.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A