07 augustus
Vanmorgen waren we door de kou al om half zeven wakker. Snel aangekleed en de camper vast zover mogelijk gepoetst zodat we de tassen uit konden pakken. Na een uurtje zag de camper er al veel beter uit. Erik zorgde voor ontbijt en toen konden we vertrekken.

Via weer een prachtige weg naar Wawona. Daar namen we de shuttelbus naar Mariposa Grove. Hier staan oeroude, enorme Seqoia's. We hebben hier bijna twee uur rondgewandeld. Wat voel je je klein tegenover zulke reuzen. We kwamen voorbij de Grizly Giant, dit is de oudste Seqoia. Daarna langs de Bachelor and the three Sisters, een hele dikke boom met drie dunnere. Ook zagen we een grote omgevallen Seqoia. Hier kon je de wortels goed zien. Ongelofelijk dat die bomen niet vaker omvallen met zulke korte wortels. Als laatste was er een Seqoia waar je onderdoor kon lopen. Ook zagen we denneappels of hoe heten die dingen van een Seqoia die natuurlijk ook enorm groot waren. Het was heerlijk om te wandelen in dit stuk van Yosemite. Zeker omdat er zo vroeg op de dag nog bijna geen mensen waren. We namen de shuttlebus weer terug naar Wawona. Hier zijn we nog even naar een historisch pioniersdorpje geweest. Anouk  moest natuurlijk ook even naar de paarden.

Daarna terug met de camper. Onderweg moesten we stoppen voor een hert dat overstak, helaas waren we te laat met het fototoestel. Voorbij een tunnel stopten we voor het Tunnel Overlook Point. Je had hier een mooi uitzicht over de vallei en over El Capitan. Dit is de steilste rots ter wereld en dan ook een echte uitdaging voor bergbeklimmers.

Een stuk verderop stopten we bij Breidevail Fall. Het water komt hier van een enorm hoge rots naar beneden en de waterdruppels worden steeds opzij geblazen door de wind. Deze watersluier lijkt wel op een bruidsluier, vandaar de naam. Gelukkig was er voor deze waterval nog net genoeg water. In de zomer drogen de watervallen in Yosemite namelijk op. Dit bleek wel toen we voorbij de Yosemite Falls kwamen. In het voorjaar zijn dit twee enorme watervallen. Nu was het alleen nog maar een zielig straaltje. We besloten dan ook om hier niet meer heen te lopen. We aten nog wat in de Valley en kochten in de winkel hout voor een kampvuur.

Terug op de campground maakte Anne-Marie de rest van de camper schoon en deden Joris en Anouk de afwas. Erik mocht lekker even uitrusten op onze nieuwe kampeerstoeltjes met een lekker blikje Budweiser, want hij had de hele dag al gereden. Joris en Anouk maakten alvast een klein kampvuurtje en Anne-Marie kwam er ook lekker bij zitten met een beker rosé, een glas hebben we helaas nog nergens kunnen kopen.

Om zeven uur namen we de shuttlebus naar Curry Village. Hier kun je een tent huren en zijn een aantal eettentjes. We bestelden pizza en omdat het alweer fris begon te worden namen we de pizza's mee terug naar de camper. Bij een gezellig kampvuurtje hebben we de pizza's opgegeten. We waren best moe van zo'n hele dag in de buitenlucht en morgen willen we weer vroeg vertrekken, dus zijn we maar weer lekker in ons bedje gekropen. 
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A