22 augustus
Vanmorgen hebben we allemaal lekker uitgeslapen. Zelfs Erik en Anne-Marie en dat was ook wel nodig. Needles ligt vlakbij de Mohave Dessert en vanacht waren we in een echte woestijnstorm terecht gekomen. De Camper schudde zo hard op en neer dat het leek alsof hij ieder moment om kon waaien. Joris en Anouk sliepen gelukkig overal doorheen.

We besloten te gaan ontbijten in het truckerscafe van gisterenavond. Ook het ontbijt was erg lekker. Joris bestelde een Belgische wafel met aardbeien en slagroom en we hadden het kunnen weten. Deze was zo groot als een complete taart. Toch heeft hij hem bijna opgekregen. Erik had eieren met bacon, Anouk een grote kom met vers fuit en Anne-Marie French Toast. De koffie werd al bijgevuld als je mok nog maar half leeg was. Echt Amerikaans. Op de parkeerplaats stonden weer ontzettend mooie vrachtwagens.

Na ons ontbijt gingen we op weg naar Joshua Tree National Park. Hiervoor moesten we weer een flink stuk over de Route 66. Het was weer grotendeels een dor en droog landschap waar we doorheen reden, met zelfs een enorm opgedroogd meer. En toch wonen ook hier weer gewoon mensen. De eerste paar uur reden we door een flinke regenbui, maar hoe dichter we bij het park kwamen hoe beter het weer werd. Het was nog wel bewolkt, maar dat was niet erg. Het kan hier anders behoorlijk warm zijn.

Na een paar uurtjes rijden kwamen we bij Joshua Tree NP. Dit park is bekend om de Joshua Trees. Deze lijken op enorme cactussen, maar zijn eigenlijk een soort Yuca's. Er stonden er enorm veel bij elkaar tussen prachtige rotsformaties. We zijn in het begin nog even gestopt bij Skull Rock. Deze rots lijkt precies op een doodshoofd. Daarna zijn we vlug door het park gereden met heel af en toe een stop voor een paar fofo's. We merkten dat we nu wel genoeg parken gezien hebben. Nou ja, natuurparken dan. De pretparken moeten nog komen.

Na Joshua Tree NP zijn we in een dorpje gestopt om even boodschappen te doen en daarna vlug weer verder naar Cabazon. Dit plaatsje ligt net onder Palm Springs en heeft een grote outlet. Ook hier zijn we weer goed geslaagd voor vesten, shirts, schoenen en een broek voor Erik, Joris en Anouk en een vest en een horloge voor Anne-Marie. Joris en Anouk hebben intussen een hele winteroutfit bij elkaar.

Na nog eens een kwartiertje rijden kwamen we bij de campground aan die we gisteravond op internet hadden gevonden, Country Hill RV Park. Hier was niemand meer aanwezig, maar er hing een nummer dat we konden bellen. Het duurde behoorlijk lang voordat de eigenaar kwam, maar net voordat we weer weg wilden rijden kwam hij er aan. We kregen meteen korting, omdat het zo lang had geduurd. Het was ook weer eens tijd om een was te doen, maar in de laundry was geen zeep. Meteen werd er een man van indiaanse afkomst op weg gestuurd om wasmiddel voor ons te halen. Hij kwam met een heel verhaal dat hij was geboren aan de rivier onder in de Grand Canyon op het moment dat er een Havik voorbij kwam vliegen. Zijn oma noemde hem daarom 'River Hawk'. Ze vonden het allebei heel erg leuk dat we uit Holland kwamen en hun campground hadden gevonden via Internet. De campground was dan ook voor het grootste deel verlaten, maar had wel een heel mooi zwembad waar Erik, Joris en Anouk nog even in gedoken zijn. Zelfs nog even lekker in de spa gezeten wat voor kinderen verboden terrein is volgens de Amerikaanse wet. Toen de was klaar was hebben we de BBQ nog maar eens aangemaakt en lekker buiten gegeten.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A