13 augustus
Op tijd opgestaan en na het ontbijt boodschappen gedaan bij de Walmart, want 's avonds wilden we bbq-en in de Bryce Canyon. We waren al snel Las Vegas weer uit. Het eerste stuk was erg saai, maar daarna werd de omgeving weer steeds mooier.

Zeker toen we bijna bij Zion National Park waren. De weg hier doorheen was weer ongelofelijk mooi. We bleven foto's maken en filmen. Als het kon stopten we even om goed om ons heen te kijken. De weg door Zion gaat via een smalle tunnel. Hier kan de camper dan ook niet tegelijk met andere auto's doorheen. Je moet bij de ingang van het park al vijftien dollar betalen. Bij de tunnel wordt het verkeer aan de ene kant dan tegengehouden terwijl het verkeer van de andere kant door mag rijden. De laatste auto krijgt een stokje mee dat hij na de tunnel weer af moet geven, zodat ze weten dat er niets meer komt. Na de tunnel wilden we eigenlijk de Canyon Overlook Trail lopen, maar helaas hebben we de parkeerplaats hiervoor gemist. Niets aan te doen.

Na de uitgang van het park zijn we gestopt bij een parkeerplaats aan de rand van een ranch met paarden. Hier hebben we een appelflap en wat chips gegeten als lunch, we worden al echte Amerikanen. Daarna gingen we even bij de paarden kijken. Er bleek een dood paard te liggen. Akelig hoor. Even later kwamen ze het paard ophalen.

Wij reden weer verder richting Bryce Canyon. Dit park ligt aan de Scenic Byway 12, één van de mooiste wegen van Amerika. Eerst kwamen we nog door Red Rock Canyon. Zoals de naam al zegt bestaat dit gebied uit knalrode rotsen. We reden op een gegeven moment door twee tunnels heen die in de rode rotsen zijn uitgehakt. Een heel mooi gezicht.

Daarna kwamen we al snel aan in de Bryce Canyon. We kregen een mooi plekje op de campground en de camper stond al snel goed. Terwijl Anne-Marie weer een wasje ging draaien maakten Joris en Anouk een kampvuurtje en Erik zette de gasbbq in elkaar. Intussen kwam onze Amerikaanse buurman een praatje maken. Toen de was klaar was begon het helaas te onweren en te regenen. Gelukkig hield dit al snel weer op en hebben we toch de bbq aan kunnen maken. Het was wel flink afgekoeld dus hebben we maar binnen gegeten. Intussen begon het toch weer te regenen. Nu maar hopen dat het morgen droog is, want we hebben een paardrijtocht besproken door de Bryce Canyon.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A