18 augustus
Vanochtend zagen we de zonsopgang in Monument Valley vanuit ons slaapkamerraam. Heel erg mooi. Erik is nog even naar buiten gegaan voor een paar foto's en toen hebben we ons lekker nog een keer omgedraaid. We konden rustig aan doen, want vandaag rijden we Arizona in waar het weer een uur vroeger is. Toen iedereen wakker was hebben we ontbeten en daarna zijn we weer terug gereden naar de ingang van Monument Valley. Nu stond de zon wel aan de goede kant en konden we een paar mooie foto's maken.

Daarna weer door Monument Valley heen op weg naar Lake Powell. We reden weer door saai Navajo gebied. Na een paar uur werd de omgeving weer wat mooier. Vlak voor Lake Powell zijn we afgedraaid naar Lower Antelope Canyon. Dit is een Canyon onder de grond. De wanden hiervan zijn uitgesleten door het water en met iedere flinke regenbui stroomt er opnieuw water doorheen. Je mag er dan ook absoluut niet in als het gaat regenen. Een aantal mensen hebben dit wel gedaan en dan ook niet overleefd. Bij de ingang staat voor hen een gedenkteken. De wanden van de Lower Antelope Canyon hebben de meest grillige vormen en kleuren door het invallende zonlicht. We kochten een ticket en mochten meteen doorlopen. Van veraf zie je niets, maar als je dichterbij komt zie je smalle scheur in de grond. Via een stijle trap daal je hierin af. Het is ontzettend smal. Een paar flinke Amerikaans dames hadden er dan ook moeite mee. Beneden weet je niet wat je ziet. De meest prachtige vormen en kleuren. Soms moet je je door twee smalle wanden heenwringen, dan weer een ladder af. Dit maakt het alleen maar leuker om door deze Canyon heen te gaan. Omdat Erik een statief bij zich had kregen we extra tijd om foto's te maken. Er waren veel mensen in de canyon, dus dat viel niet altijd mee. Toch is het gelukt om prachtige foto's te maken. We hebben echt genoten. Aan het einde van de Canyon moesten we via een smalle, ontzettend stijle trap weer omhoog. Boven aangekomen zag je alleen weer de smalle scheur in de grond. Als je niet beter wist zou je er zo overheen kijken. Door het mulle zand in de brandende zon moesten we weer terug naar het beginpunt. Dat viel niet mee.

Vlug wat gedronken en daarna doorgereden naar Page. Hier hebben we bij de Pizzahut een lekkere pizza gegeten en boodschappen gedaan bij de Supermarkt. Daarna vlug door naar de Wahweap Marina Campground bij Lake Powell. We kregen een supermooie plaats met uitzicht op Lake Powell. We hadden het intussen zo warm gekregen dat we eerst vlug een duik hebben genomen in het meer. Het water was erg lekker.

Daarna hebben we de BBQ maar weer eens aangemaakt en een lekker kampvuurtje gestookt. Zo meteen gaan we als toetje een lekker stukje aarbeientaart eten met een kopje koffie erbij. Terwijl we buiten aan de picknicktafel dit stukje schrijven is het helemaal donker geworden. We hebben nog nooit zo veel sterren bij elkaar gezien. Het is hier dan ook helemaal donker, heel anders dan bij ons in Eindhoven waar het nooit echt donker wordt. 
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A